2024.03.29. - Auguszta

A Motorola ismét drasztikus költségcsökkentésekre szánta el magát

A Motorola ismét drasztikus költségcsökkentésekre szánta el magát melynek keretében az alkalmazottak és a vezetõk pénztárcája és karcsúbbá válhat.

A gyártó befagyasztja a nyugdíjelõtakarékossági csomagokat, a munkavállalói béreket és ezzel együtt lefaragja a felsõ vezetés fizetését is juttatásait is.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Az újabb drasztikus lépés, melytõl a vállalat éves szinten 800 millió dolláros megtakarítás remél ismételten azt jelzi, hogy a Motorola a jövõ évben is csökkenõ piaci részesedéssel számol, vagyis igyekszik felkészülni a szûk esztendõre.

Sanjay Jha, a Motorola társ elnök-vezérigazgatója és a mobiltelefonos részleg vezetõje szerint a globális piaci helyzet miatt ezek a lépések szükségesek annak érdekében, hogy a gyártó túlélje piaci nehézségeket. Piaci elemzõk szerint a Motorola részesedése 2009-ben is tovább csökkenhet és a jövõre várhatóan 1,2 milliárd alatti mobiltelefonpiacból már csak 55-100 millióra taksálják az neves gyártó részesedését.

Mindkét elnök-vezérigazgató, azaz Greg Brown és Sanjay Jha is elfogadta a 25 százalékos fizetéscsökkentést míg Brown az idei bónuszaitól is elesik. A bejelntés hatására a Motorola részvényeinek árfolyama 1,6 százalékkal emelkedett.