2024.04.20. - Tivadar

Funkcionálisan kész a Symbian^3

Mark Skrebels, a Symbian Foundation kiadásokért felelõs igazgatója és a Release Council ülésvezetõ elnöke 2010. júniusában hivatalosan is bejelentette, hogy a nyílt forrású Symbian^3 platform funkcióinak fejlesztése befejezõdött és ezzel együtt az alfa változat készülék- és alkalmazásfejlesztõk számára is elérhetõvé vált.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A rendkívül fontos mérföldkõ elérése a végfelhasználók számára nem sokat jelent, hiszen az operációs rendszer csiszolgatása és finomhangolása még jó pár hónapot felemészthet. A Symbian Foundation számára a bejelentés annyit tesz, hogy az elkövetkezõ hónapok során a rendszer számára már nem készül új funkció, hanem a hangsúly a tesztelésre és a már elkészített alkalmazások felületének és stabilitásának fokozására került.

A Symbian^3 platform elsõ hivatalos béta változata 2010. augusztusában várható, melyet követõen a teljes tesztidõszak egészen októberig elhúzódhat, vagyis a Nokia N8 számára várhatóan októberben vagy novemberben egy komolyabb stabilitást és teljesítmény-növekedést ígérõ frissítés is elérhetõvé válhat