2024.03.29. - Auguszta

Mobilon is szerkeszthetõk a Google dokumentumok

Az üzleti felhasználók igényeit kielégítõ, de privát használatra is praktikus újítással jön a Google: bárhol, bármikor szerkeszthetjük dokumentumainkat. Persze csak akkor, ha van térerõ.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

2010 novemberétõl kezdve minden angol nyelvû Google dokumentumos fiók megkapja majd annak lehetõségét, hogy a szöveges állományokat, táblázatokat és prezentációkat bizonyos androidos és iOS készülékekrõl nemcsak megnézhetjük, hanem szerkeszthetjük is.

Eddig a felhasználók csak olvashatták a doksikat, a szerkesztés csak jobban-rosszabbul mûködõ külsõ alkalmazásokkal lehetséges - Google jelszavunk kiadása után. A telefon beépített böngészõjébõl való szerkesztés a legújabb, 2.2-es Androidot vagy a 3.0+ iOS-t futtató készülékeken lesz elérhetõ.

Az Android 2.2 Froyo bejelentésekor indult a fõbb invázió az üzleti irányba. Az operációs rendszer legfrissebb verziója 20 üzleti célú újdonsággal is szolgál, melyek közt találjuk például a jobb Exchange-integrációt és a továbbfejlesztett biztonsági mentést - illetve most már az online dokumentumaink egyszerûbb szerkesztését is. A Google közlése szerint hamarosan a Google dokumentumokat más nyelven használók is elérhetik a szerkesztés funkciót.