rss
 • Börtön a mobilozó autósoknak

 • Share on Tumblr

  Akár börtönbe is kerülhet az a gépkocsivezetõ, aki mobiltelefonján beszél vagy szöveges üzenetet ír vezetés közben - többek közt ez az egyik új közlekedési szabály Angliában. A legsúlyosabb esetben akár kétévi börtönnel sújtható az az autós, aki mobilozik vezetés közben, a kiszabható pénzbírság határa pedig a csillagos ég. Eddig 60 font (21 ezer forint) bírságot kellett automatikusan fizetniük a vezetés közben maroktelefonálás használatán kapott autósoknak Angliában, de ezen kívül három büntetõpontot is kaptak.

  A mobiltelefonok (kihangosító nélküli) használatát 2003-ban tiltották be, de azóta tömegesen szegik meg a tilalmat a brit autósok, s részben emiatt egyre több baleset történik. A nem kézben tartott és fülhallgatóval felszerelt mobiltelefonokra nem vonatkoznak az új szabályok, ám a rendõrök ilyen esetben is büntetést szabhatnak ki, ha úgy értékelik, hogy emiatt történt baleset vagy ez veszélyeztette a biztonságot. Az autósok négyszer veszélyesebben vezetnek, ha mobiloznak vagy sms-t küldenek - állítja a brit közlekedésügyi minisztérium.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Nyereségesséválhat a Motorola az év második felében

  A szebb idõket is megélt amerikai óriás 2008 során többször is elbocsátott alkalmazottakat. Októberben 3.000 ember került utcára melyet az év végén újabb 1.500 fõs leépítés követett volna, ám az eredeti tervekkel ellentétben 1.800 fõ került leépítésre.

  A gyártó adatai szerint 2009-ben mintegy 800 millió dollárral csökkenthetnek a mûködési költségei, mely révén 2009 harmadik negyedévében már nyereségessé is válhat a cég mûködése.

 • Olcsóbb lesz a külföldi mobiltelefonálás

  ½A Nemzeti Hírközlési Hatóság üdvözli, hogy az Európai Bizottság keddi bejelentése szerint 2010 után további három évvel meg akarja hosszabbítani a hangroaming árának szabályozását és határt akar szabni a barangolás közben küldött SMS-ek árának½ - mondta Pataki Dániel az NHH elnöke, aki idén az európai szabályozó hatóságok csoportjának (ERG) elnöki posztját is betölti.

 • Eltávolítható akkumulátorokat akar az Európai Unió

  Az Európai Unióban 2006 június 1-én lépett hatályba a RoHS (Restriction on Hazardous Substances) szabályozás, mely az elektromos és elektronikus berendezésekben használatos ólom és más veszélyes anyagok korlátozására és megfelelõ kezelésére vonatkozik.

  Az EU a tervek szerint hamarosan, a korábbinál szigorúbb akkumulátorokra vonatkozó elõírással áll majd elõ, mely arra kötelezné a gyártókat, hogy minden elektronikus eszközbõl maximum egy-két csavar eltávolítása után kivehetõek legyenek az akkumulátorok.

 • Komoly szópárbaj alakult ki a Google és a Symbian között

  A San Franciscóban megrendezett Open Mobile Summit alkalmával komoly szópárbajba keveredtek a nyílt forráskód körül kardoskodó mamutcégek.

  A San Franciscóban megrendezett Open Mobile Summit alkalmával az üzleti etika írott és íratlan szabályait messze áthágva igen komoly szócsatába keveredett a Google és a Symbian elég nyilvánvalóan és helyenként kissé nyersen egymás tudtára adták, hogy mit gondolnak a másikról, melyet a közönség éljenzése sikeresen tovább is fokozott.

 • Skype a Symbianos Sony Ericssonokon

  Az anagramma játékos cím fontos információt rejt a Sony Ericsson mobilosok számára. A Skype hivatalos kliense ugyanis letölthetõ (2010.0610-óta) a SonyEricsson Satio, a SonyEricsson Vivaz és a SonyEricsson Vivaz Pro mobilokra, mindegyik japán-svéd készüléken Symbian S60 operációs rendszer fut.

 • Elérhetõ a WP7 Developer Tools béta változata

  A Windows Phone 7 fejlesztõkészlet béta változatának kiadását jövõ héten a tesztkészülékek kipostázása is követi.

 • Népszerû az internet telefonálás Európában

  Népszerû az internet telefonálás Európában - derül ki az Eurobarometer friss felmérésébõl.

  Az otthon internetkapcsolattal rendelkezõ EU-állampolgárok 22 százaléka használja az internetet telefonálásra is. Ez 5 százalékpontos emelkedés a fél évvel korábbi adathoz képest.

  Az uniós átlagon belül azonban nagy a szóródás: a régi tagállamokban csak 18 százalék él ezzel a telefonálási módszerrel, az újakban 43 százalék.

 • Amerikában 75 milliárd üzenet egy hónap alatt

  Hiába a sok messenger program, az e-mail elérhetõség, még mindig divat az SMS.

  Annak ellenére, hogy egyre inkább elterjednek az okostelefonok és az azokhoz tartozó plusz funkciók, a szöveges üzenetek (SMS) küldése még mindig nagy sikerû. Egy friss felmérés szerint Amerikában például rekordot döntöttek, 2008 júniusában 75 milliárd SMS-t küldtek a felhasználók. Ez 2,5 milliárd üzenetet jelent egyetlen nap.

 • Az iPhone megóvta a válságtól az Apple-t

  A vállalat nemhogy nem érezte meg a válságot, de valaha volt legerõsebb Mac és iPhone értékesítést felmutató negyedévét produkálta, egyéves csúcson a cég részvényei.

 • Androidos telefonok fojtogatják a mobilhálózatokat

  Az okostelefonok, ezek közül is a Google Android-alapú készülékei terhelik leginkább a mobilhálózatokat - derül ki egy friss iparági tanulmányból.

 • Biciklis töltõ Nokia-tól

  Kerekezés közben is tölthetik az akkumulátort a nokiások, a cég az év végén dobja piacra legújabb szettjét.

 • Opera Mobile 10.1 - a végleges verzió

  Több béta változat után 2010 november végén debütált az Opera Mobile legújabb verziója Symbian rendszerre. A natív böngészõ nemcsak adattömörítéssel dolgozik, valamint helymeghatározó plugint kapott, de az asztali böngészés élményét nyújta mobil méretekben.

 • Komoly gondok a Google Nexus S-sel

  Több felhasználó szerint is néha, random módon újraindul Nexus S készülékük.

 • Megérkezett a Norton Mobile Security 2010

  Kilencven napig ingyenes védelmet biztosít Android alapú készülékek számára a Norton Mobile Security.