rss
 • Közösségi szolgáltatásokkal erõsít a Nokia

 • Share on Tumblr

  A finn gyártó új közösségi szolgáltatásokkal, csevegés funkcióval és összevont email fiókokkal bõvíti készülékeit.

  A finn gyártó már korábban is bemutatott néhány közösségi szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazást, most azonban az új, egységesítési törekvéseinek megfelelõen egy helyre gyûjtötte koncepcióit. A Nokia Messaging oldalon jelenleg csak koncepciók szerepelnek, illetve néhány bemutató rövidfilm, de a szolgáltatások hamarosan Series 40 és Series 60 alapú modellek számára is elérhetõvé válnak. A gyártó célja, hogy a jövõben az olcsóbb mobilok tulajdonosai is kényelmesen tudják használni az egyszerre akár 10 postafiók összefogására is képes Nokia Email szolgáltatást, egyszerûen cseveghessenek a Yahoo! Messenger, Google Talk, Windows Live Messenger és Ovi Chat partnereikkel, illetve könnyedén léphessen vehessenek igénybe olyan népszerû közösségi szolgáltatásokat, mint a Facebook. Az oldal tanúsága szerint a szolgáltatások mindegyike olcsóbb modellek számára is elérhetõvé válhat, így akár a Nokia 2730 tulajdonosai is élvezhetik majd az integrált szolgáltatások elõnyeit.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Magyarországon 100 lakosra már 117 mobil-elõfizetés jut!

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint 2008 negyedik negyedévének végén Magyarországon 100 lakosra 117 mobil-elõfizetés jut. A vonalas elõfizetések száma továbbra is csökken.

  A KSH gyorsjelentése szerint Magyarországon 2008. szeptember végén a mobil-elõfizetések száma megközelítette a 11,8 milliót. A telefonbeszélgetések idõtartamának 74 százalékát mobiltelefonokról indított hívások tették ki. Miközben a kábeles telefonálás egyre népszerûbb, a vezetékes vonalak száma tovább esett.

 • Rendkívül gyenge negyedévet zárt a Sony Ericsson

  A Sony Ericsson március 20-ai sajtóközleménye már elõrevetítette, hogy a gyártó igen komoly veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni.

  A végleges számadatok ugyan kicsivel jobban festenek, de a negyedév alatt felhalmozott 369 millió eurós veszteség így is tetem összeg. A cég az elmúlt három hónap alatt 14,5 millió mobiltelefont értékesített, mely az elõzõ év azonos idõszakához képest 35 százalékos visszaesést jelent, míg az 1,736 milliárd eurós teljes bevétel 36 százalékos visszaesést jelent az elmúlt év azonos idõszakához képest.

 • Iota Flex - GSM karkötõ Android internettáblákhoz

  Hanghívással és SMS kezeléssel ruházza fel az Android alapú internettáblákat az Iota Flex.

 • Németországban elsõként a T-Mobile engedélyezi a VoIP használatát

  Németországban elsõként a T-Mobile engedélyezi a VoIP használatát kiegészítõ díj ellenében.

  A német szolgáltatók sokáig tiltották a mobil adatcsomagok VoIP hívásokra történõ felhasználását, mely nyilvánvalóan erõsen megtépázhatná a szolgáltató nyereségét.

  A hivatalos indoklás persze egészen más: a VoIP hívások túlságosan leterhelik a hálózatot, melyet ezért költséges beruházásokkal folyamatosan bõvíteni kell.

 • Az okostelefonok a nõk körében is elterjedtek

  A PDAMániás sztereotip figurái, az öltönyös bizniszmentõl a harmincévesen még mindig az egyetemét hirdetõ pólóban mászkáló szinte mind-mind férfiak, a Nielsen Mobile felmérése alapján a hölgyeknek sincs okuk a panaszra, ha a legújabb technológiákról van szó.

  Az elmúlt évben több, mint kétszeresére emelkedett az okostelefonokat használó nõk száma, az Egyesült Államokban ez tízmillió felhasználót jelent.

 • 2011-es frissítésen esett át az Ovi böngészõje

  A Nokia Ovi böngészõje komoly átalakításon esett át, gyakorlatilag pontosan úgy néz ki és úgy használható mint az Opera Mini. Az közismert, hogy a finn gyártó és az Opera Software évek óta jó kapcsolatot ápol, számos mobilon elõre telepítve megtalálható a rendkívül jó adattömörítési eljárással dolgozó mini böngészõ, így a felhasználó korlátos mobilinternetét a lehetõ legkevésbé „fogyasztja” – egyébként ugyanezt a megoldást használja az új Ovi böngészõ is.

 • A T-Mobile hatodára csökkenti a mobilnet árát!

  A T-Mobile szolgáltató július 1-jével jelentõsen csökkenti az adatroaming díját. Ezt azt jelenti, hogy a lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt olcsóbban internetezhetnek és e-mailezhetnek az Európai Unióban és további három országban.

  Az új díjszabás minden T-Mobile-os elõfizetéssel rendelkezõ ügyfél esetén automatikusan életbe lép, arra nem szükséges regisztrálni. Természetesen a külföldi mobilinternetezéshez Domino kártya esetén továbbra is szükséges a roamingszolgáltatás bekapcsolása.

 • Sokat bír az iPad 2 aksija

  A bemutató óta leleplezõdött ugyanis, hogy míg az eredeti iPad internettáblában két akkumulátor dolgozik és a teljes belsõ méret mintegy huszonhét százalékát foglalja el, addig ezzel szemben az iPad 2-ben egy darab, ám mintegy ötven százalékkal nagyobb erõforrás dolgozik.

 • 16 és 8 megapixeles mobil kamerák a Sonytól

  A Sony 2010-ben bemutatta új objektívjeit, amelyeket kifejezetten mobiltelefonokba szánnak. A két újdonság 8.1 és 16.4 megapixeles képek készítésére alkalmas.

  A 14 megapixeles Altek Leo és a 13 megapixeles Panasonic Lumix után a Sony is úgy döntött, újít a megapixel harcon egy csöppet. A 16.4 megapixeles (IMX081PQ) és a 8.1 megapixeles modul (IMX105PQ) a Sony Exmor R technológiáját használja, amelyeket eddig csak a videókamerákba tettek.

 • 2009 öt legizgalmasabb Windows Mobile telefonja

  Ismét lezártunk egy évet, és ideje osztályozni a gyártók készülékeit. Mint azt már olvashattátook a korábbi cikkekben már bemutattuk a 10 legjobb mobilt, az öt lejobb Android készüléket, most olvashatjátok hogy szerintünk hogyan is alakult az év Windows Mobile termése.

 • Nokia X6 szoftverfrissítés érkezett (2010.07.12)

  A finn gyártó kiadta a legújabb firmware-t a Nokia X6 modelljéhez, amely a 21.0.004 számot kapta. A Nokia Software Updater vagy OTA– Alkalmazások, Szoftverfrissítés menüpontban Wi-Fi vagy mobilnet – segítségével lehet elérni a frissítést, amely többek között számos program legújabb változatát tartalmazza – így például a böngészõ, a Mail for Exchange, az Ovi szolgáltatások (Ovi Music, Ovi Sync, Ovi Store, Ovi Contacts) és a Shazam legújabb kiadásait -, de több kisebb hibát is javítottak, valamint stabilabb lett a rendszer.

 • Google+ - egy újabb közösségi hálózat - mobilon is

  A keresõóriás 2011 júniusában mutatta be saját közösségi hálózati alkalmazását Google+ néven, ez a válasza a Facebookra.

 • A Vodafone bevezeti Magyarországon a Nokia Messaginget - 2010.05.20-tól elérhetõ

  A Vodafone elérhetõvé teszi Magyarországon a Nokia Messaginget, a finn vállalat egyszerûen használható e-mail és Ovi Chat szolgáltatását. 2010. május 20-a óta mindez az erre alkalmas Symbian-alapú Nokia okostelefonnal rendelkezõ Vodafone-ügyfeleknek is elérhetõ.

 • A Nokiának már nincs szüksége külsõ gyártókapacitás bevonására

  A csökkenõ kereslet miatt a finn gyártónak már nincs szüksége külsõ gyártókapacitás bevonására.

  Az iSuppli értesülése szerint a gazdasági helyzetbõl fakadó csökkenõ piaci érdeklõdés miatt a Nokia a továbbiakban nem alkalmaz külsõ szerzõdéses partnereket, valamint az összeszerelõ partnereivel is bontotta a szerzõdéseket.