rss
 • Népszerû e-könyv szoftver Androidra 2010. májusától

 • Share on Tumblr

  Nem mindenki tudja, hogy az Amazon Kindle-je nem merül ki az e-könyv olvasó készülékben, hanem a szoftvernek létezik például iPhone-os és BlackBerry-verziója. Hamarosan jön az androidos is.

  Az Amazon bejelentése szerint megjelent a Kindle for Android szoftver a Google operációs rendszerének alkalmazásboltjában, az Android Marketen. A szoftver az olvasás mellett lehetõvé teszi azt is, hogy e-könyveket böngészgessünk és vásároljunk vele közvetlenül a Kindle Store-ból.

  Mivel a szoftver több eszközre is elérhetõ, így az androidos verzió természetesen szinkronban van az Amazon Kindle hardverével és a PC-s szoftververzióval is. Ez nem csak a könyvekre magukra vonatkozik, hanem az alkalmazás azt a többi eszköz tudtára adja, hogy hol tartunk az adott mûben - így bármelyik eszközön onnan folytathatjuk az olvasást, ahol legutóbb (akár egy másikon) abbahagytuk.

  Az Androidra szánt szoftverben a fenti lehetõségeken kívül mód lesz még a szöveg méretnének megváltoztatására és természetesen könyvjelzõk hozzáadására is. Az ingyenes szoftver telepítéséhez legalább az Android 1.6-os változata van szükséges.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Más piacon is terjeszkedik a Sharp

  A Nokia nemrég jelentette be, hogy a továbbiakban nem kíván Japán számára egyedi megoldásokat kínálni, mivel az túlságosan magas fejlesztési költséget kíván és nagyon kis haszonnal kecsegtet.

  A japán piac szorítását jól jelzi, a helyi mobilpiac közel 30 százalékát birtokló Sharp lépése is, mely a megfelelõ profit elérése érdekében más ázsiai országokban is terjeszkedni kíván.

 • SIGN - az Ingyenes orvosi alkalmazás

  A SIGN (Scottish Intercollegiate Guidelines Network) alkalmazás 2011 júniusában az egyik legnépszerûbb orvosi alkalmazás, amit ingyenesen tudunk beszerezni.

 • Az iPhone 3G gyári töltõkészüléke áramütés veszélyes!

  Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 3G ultrakompakt kialakítású gyári töltõkészüléke bizonyos körülmények között áramütéssel fenyegethet.

  A vállalat arra kéri azokat a felhasználókat, hogy akik az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Japánban, illetve bizonyos Latin-Amerikai országokban vásároltak iPhone 3G-t, azok mostantól ne használják annak akkumulátortöltõjét.

 • Fizetés mobilról - akár szolgáltatótól függetlenül is

  Új mobilfizetési rendszert vezet be a MasterCard - teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltatónál vagy banknál vagyunk.

 • A Samsung lenyomta a Motorolat Amerikában

  A Motorola nem tudta megtartani elsõ helyét otthonában, Amerikában.

  Akárhonnan is nézzük, a Samsung hihetetlen módon fejleszt és fejlõdik évek óta, így nem csoda, hogy a mobilpiac egyre nagyobb részét kebelezi be minden kontinensen. Az azonban mindenképp meglepõ, hogy az igen nagy nemzeti öntudattal rendelkezõ amerikaiak szívét is el tudta hódítani a hazai márkától, a Motorolától.

 • Facebook a buta mobilokra is

  A Facebook bemutatta Java alapú mobil alkalmazását, amellye elõször célozták meg a nem okostelefon-tulajdonosokat.

  A Facebook mindezidáig csak a smartphone-okra hajtott, minden platformra készíttetet és folyamatosan fejleszti alkalmazását, ám az egyszerû, alapfunkciós mobilok számára nem volt lehetõség natív klienssel használni a közösségi hálót. A cég így a Snaptuval fogott össze és egy olyan Facebook programot fejlesztettek, amely több mint kétezerötszáz mobillal kompatibilis.

 • Android 2.2 Froyo a Samsung Galaxy S-re is

  A Samsung bejelentette, hogy egyik zászlóshajója most már aztán tényleg megkapja az Android 2.2 Froyo verzióját. Érdemes gyakran próbálgatni a frissítést, de napokon belül automatikusan is meg fog érkezni.

 • A Telekom a GVH-nál panaszkodott a Vodafone-ra

  Eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál a Magyar Telekom amiatt, hogy a Vodafone Magyarország azt állítja magáról a hirdetéseiben, hogy az övé a leggyorsabb mobil adatátviteli hálózat.

 • Motorola Droid 2 Global 1.2 GHZ-en

  Kiderült, hogy a Motorola Droid család legújabb tagja 1.2 gigahertzes processzort kap. Az amerikai Verizon szolgáltató legújabb összehasonlításából számos fontos adatot megismerhetünk a Motorola Droid 2 Global modellrõl. A táblázatban a készüléket a jelenlegi csúcsmodellekkel hasonlították össze.

 • 2010-es Ovi Store klienssel érkezik a Nokia N8

  A Nokia 2010. augusztusában Londonban, az Nseries N8 segítségével mutatta be az Ovi Store kliens teljesen átdolgozott változatát.

 • Ökocsillagot kapnak a mobiltelefon-töltõk

  Hamburg - A készenléti állapotba helyezett (standby) mobiltelefon-töltõk fogyasztását jelzõ egységes rendszert vezet be az öt legnagyobb mobiltelefon-gyártó.

  Az "ötcsillagos" rendszerben a legkevésbé energiatakarékos, használaton kívül 0,5 wattnál többet fogyasztó töltõk egy csillagot kapnak, a legjobb, 0,03 wattnál is kevesebbet fogyasztó berendezések pedig ötöt. Errõl az LG, a Motorola, a Nokia, a Samsung és a Sony Ericsson állapodott meg egyetértésben az illetékes amerikai és európai uniós hatóságokkal.

 • Ingyenes telefonálás iPhone-on

  Hosszas huzavona után elérhetõvé vált az ingyenes telefonálást lehetõvé tevõ Google Voice szolgáltatás iPhone-os verziója.

 • 2011-es iOS iPhone-ra, iPad-re és iPod Touch-ra

  Az Apple nem egészen egy hónappal az iOS 4.3.1 után ki is adta a legújabb frissítést. Az update túl sok újdonságot nem hoz, de mindenképp érdemes telepíteni, hiszen számos hibajavítást tartalmaz. Ezen javítások közé tartozik a FaceTime használatakor bekövetkezõ fagyás megoldása, valamint az iPad Wi-Fi + 3G változatának 3G hálózatra való fellépésének hibája.

 • TripAdvisor a Nokia Mapsben

  Új szolgáltatással bõvült a finnek Nokia Ovi Maps térképe. A TripAdvisor – ahogy a nevébõl is kiderül – fõként utazók számára hasznos alkalmazás, mivel népszerû hoteleket, éttermeket, érdekes látnivalókat javasol az útvonalat, úticélt keresõk számára.