2024.04.18. - Andrea, Ilma

Windows Phone Live - Online szolgáltatások WP7 mobilokhoz (2010.07.15)

A Microsoft 25 GB-os online tárhelyet, adatszinkronizálást és elvesztett telefonok nyomkövetését kínálja majd ingyen Windows Phone 7 alapú készülékeihez.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Úgy tûnik, hogy a Nokia mellett a RIM és a Microsoft is ingyenes online szolgáltatások egész sorával próbálja meg vonzóbbá tenni készülékeit, melyek központi része az adatbiztonság és a fájlmegosztás közé csoportosul.

A Windows Phone 7 készülékek számára elérhetõ ingyenes Windows Phone Live szolgáltatások egyik legfontosabb eleme a 25 GB-os, SkyDrive nevû online tárhely lesz, mely legfõbb célja a multimédiás tartalmak megosztása, de a névjegyzék, naptár és a OneNote jegyzetek szinkronizálása is megoldható. A biztonsági elemek azonban nem csak az adatmentéssel kapcsolatosak, hanem a webes felület akár az elveszett telefon helyének meghatározását is lehetõvé teszi, mely mellett adott esetben a készülék távoli zárolása és a teljes memória tartalmának törlése is megoldható.

Az online megoldások iránti igény a jövõben folyamatosan növekedni fog, ám a telefonok által is kezelhetõ egyre nagyobb felbontású képek és videók tárigénye messze túlnövi majd a jelenleg még általánosnak tûnõ 10 és 25 GB közötti tárhelyet. A mobiltelefónia nagyjai közül az Apple jelenleg csak viszonylag magas havidíj ellenében biztosít online tárhelyet MobileMe néven, míg a Google Android modellek számára jelenleg egyáltalán nem áll rendelkezésre online tárhely.