rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Hibás DROID X kijelzõk

 • Share on Tumblr

  A Motorola és az amerikai Verizon Wireless is megerõsítette bizonyos DROID X modellek kijelzõhibáit.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A Motorola és az amerikai Verizon Wireless is megerõsítette, hogy az elsõ DROID X szállítmány néhány tagja súlyos kijelzõhibával bír, mely villogásban és a kijelzett tartalmak torzulásában nyilvánul meg.

  A Motorola egyelõre nem nevezte meg a hiba forrását, vagyis nem tudni, hogy a beszállító vagy az összeszerelés tehetõ-e felelõssé, annyi azonban a hivatalos közleménybõl is kiderült, hogy a jelenség körülbelül minden ezredik telefont érintheti.

  A Verizon Wireless természetesen cseréli a hibás mobilokat és azt is megerõsítette, hogy az újabb készülékek esetén ez a hiba már nem fordulhat elõ. A rendkívül agresszív piaci versenynek egyre több esetben esik áldozatul a minõség, hiszen az ultrakompakt modellek sorozatgyártása bonyolult feladat, a hosszabb ideig történõ tesztelésük pedig túlságosan is költséges lehet.

  A 2010. júliusában bemutatott modellek közül a legtöbb gond a prémium kategória képviselõivel volt, mely nem is csoda, hiszen az olcsóbb árkategóriában már jól bevált receptekkel dolgoznak a gyártók, míg a felsõbb szegmensben mindig valami új, egyedi ajánlattal próbálnak elõrukkolni, de az egyre aktívabb ipari kémkedésnek „köszönhetõen” nincs túl sok idõ azok megfelelõ kitesztelésére.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 2010-ben az érintõkijelzõ és a QWERTY gombsor a legnépszerûbb

  A Nokia felmérése szerint a legtöbben csak érintõkijelzõre, vagy érintõkijelzõre és QWERTY gombsorra vágynak.

 • Twitter kliens BlackBerry modellekre

  2010. áprilisától bárki számára letölthetõ a RIM BlackBerry modellekre szánt Twitter csevegõszoftver, mely korábban csak meghívásos alapon volt elérhetõ.

 • Audi Mobile Device - iPhone klón az Auditól?

  Az Audi Mobile Device nem "csak" egy mobiltelefon, hanem az A1 szupermini szerves része. Az Audi A1 Metroproject tanulmányautó legérdekesebb része ez a mûszerfalból kivehetõ tenyérnyi eszköz, a Mobile Device. Fantáziátlan neve ellenére az MD egy 3G-s UMTS telefon, a GPS navigációs rendszer kijelzõje, de odavezet az autódhoz is, ha elfelejtetted, hol parkolsz. És ez még nem minden! Érintõképernyõje felismeri a latin és a japán(!) karaktereket, a kézírást, van benne mp3 hang- és videólejátszó, de segít elkapni a tolvajt is, ha ellopja az autódat.

 • LG Optimus 3D - full HD 24 fps helyett 30 fps-sel

  Az LG mérnökei egy apróbb, ám annál hasznosabb újítással rukkoltak elõ épp a piaci bevezetés elõtt. A napokban jelent meg az LG Optimus 3D mobil, és az elsõ tapasztalatok szerint a videórögzítõ apróbb javítást kapott. A két hátlapi, öt megapixeles kamerával az 1080p felbontású, full HD mozgóképeket immár nem 24 fps értékkel, hanem 30 fps-sel vehetjük fel.

 • A Nokia ajánlatot tett az Ericcson Symbian Limited részvényeinek felvásárlására

  A Nokia tegnap jelentette be azon szándékát, hogy meg kívánja vásárolni az 1998-ban alapított Symbian Limited általa nem birtokolt 52%-át is, melyre a részvényeseknek ajánlatot is tett.

  A tíz éves Symbian egyik alapítója a svéd Ericsson elfogadta a finn óriás ajánlatát, így az általa birtokolt 15,6%-os tulajdoni hányad a Nokia kezébe kerülhet.

 • Motorola Droid 2 Global 1.2 GHZ-en

  Kiderült, hogy a Motorola Droid család legújabb tagja 1.2 gigahertzes processzort kap. Az amerikai Verizon szolgáltató legújabb összehasonlításából számos fontos adatot megismerhetünk a Motorola Droid 2 Global modellrõl. A táblázatban a készüléket a jelenlegi csúcsmodellekkel hasonlították össze.

 • A Sony Ericcson szerint semmi akadálya nincs a 12 megapixeles telefonok gyártásának

  A tavalyi esztendõ teljes egésze és 2008 elsõ fele az 5 megapixeles mobilokról szólt, jelenleg pedig az elsõ 8 megapixeles készülékeiket vezetik be a gyártók az európai piacokra.

  A 8 megapixeles felbontás azonban még korántsem a végállomás, ugyanis a Sony most bejelentette a világ elsõ olyan, kifejezetten mobiltelefonos felhasználásra szánt kamera modulját, melynek lelke egy 12,25 millió képpontot számláló szenzor.

 • Trendi lesz az átlátszó és hajlékony mobil

  Valószínûleg sokan emlékeznek még a Nokia Morph koncepcióra, azaz a finn gyártó jövõvel kapcsolatos víziójára, ahol a készülékek átlátszóak és hajlékonyak lesznek. A fémes mobilok kedvelõinek nyilván rossz hír, hogy ezen üdvöskék bizony totálisan mûanyagok lesznek, mert ugye higanyból azért mégsem lenne praktikus mobilt fabrikálni.

  Sokan „agymenésként” tekintettek csak a dologra, pedig a Korea Advanced Institute of Science and Technology kutatói olyan újfajta memóriachipet mutattak be, mely majdnem teljesen átlátszó.

 • Android 2.2 FRF85 - frissítés Nexus One-ra (2010.07.01)

  A Google immáron hivatalosan is elérhetõvé tette a Nexus One számára az Android 2.2 FRF85 frissítését.

 • A fehérnemû kiszorította a mobiltelefont az ajándéklistáról

  Budapest - A gazdasági válság ellenére sem költenek az emberek karácsonyra kevesebbet a tavalyinál - állapította meg a Kirakat.hu és a Szonda Ipsos kutatása.

  Továbbra is az illatszerek, ruházati cikkek, könyvek, valamint a gyermekjátékok számítanak a legnépszerûbb ajándékoknak, de a fehérnemû kiszorította a mobiltelefont a tízes ajándékötlet-toplistáról - állapítja meg a felmérés.

 • Egyre terjed a technostressz

  Enzo di Frenna olasz újságíró több száz alkalmazott szokásait jegyezte fel és rendszerezte, majd kiadott egy könyvet is a témában. A most nyilvánosságra hozott tanulmányából kiderült, hogy a technostressz nevû jelenséget nem árt komolyan venni. A megkérdezett szakemberek ugyanis szinte egész nap a képernyõ elõtt ülnek, dolgoznak és interneteznek.

 • Elérhetõ az iPhone OS 4.0 újabb fejlesztõi változata

  Fejlesztõk számára már elérhetõ (2010.-05-tõl) az iPhone OS 4.0 negyedik kiadását is tartalmazó fejlesztõkészlet, mely stabilabb és gyorsabb mûködést ígér.

 • Motorola Xoom - 1.5 gigahertz-en

  Az amerikai gyártó Motorola Xoom internettáblája képes akár 1.5 gigahertz órajelû mûködésre is. Persze nem gyárilag.

  A Xoomban egy kétmagos, 1 gigahertzes processzor dolgozik, amit a világszerte méltán elismert XDA Developers fórum tagjai kissé felhúztak, úgy ötven százalékkal. A módosítás után elvégezték az ilyenkor kötelezõ benchmark tesztet is.

 • Legyõzték az iPhone-t

  Megvan az elsõ olyan okostelefon, amely legyõzte az iPhone-t. Legalábbis az egységnyi idõre vetített eladásokban.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%