rss
 • Hibás DROID X kijelzõk

 • Share on Tumblr

  A Motorola és az amerikai Verizon Wireless is megerõsítette bizonyos DROID X modellek kijelzõhibáit.

  A Motorola és az amerikai Verizon Wireless is megerõsítette, hogy az elsõ DROID X szállítmány néhány tagja súlyos kijelzõhibával bír, mely villogásban és a kijelzett tartalmak torzulásában nyilvánul meg.

  A Motorola egyelõre nem nevezte meg a hiba forrását, vagyis nem tudni, hogy a beszállító vagy az összeszerelés tehetõ-e felelõssé, annyi azonban a hivatalos közleménybõl is kiderült, hogy a jelenség körülbelül minden ezredik telefont érintheti.

  A Verizon Wireless természetesen cseréli a hibás mobilokat és azt is megerõsítette, hogy az újabb készülékek esetén ez a hiba már nem fordulhat elõ. A rendkívül agresszív piaci versenynek egyre több esetben esik áldozatul a minõség, hiszen az ultrakompakt modellek sorozatgyártása bonyolult feladat, a hosszabb ideig történõ tesztelésük pedig túlságosan is költséges lehet.

  A 2010. júliusában bemutatott modellek közül a legtöbb gond a prémium kategória képviselõivel volt, mely nem is csoda, hiszen az olcsóbb árkategóriában már jól bevált receptekkel dolgoznak a gyártók, míg a felsõbb szegmensben mindig valami új, egyedi ajánlattal próbálnak elõrukkolni, de az egyre aktívabb ipari kémkedésnek „köszönhetõen” nincs túl sok idõ azok megfelelõ kitesztelésére.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mi mindent árul el rólunk a mobilunk?

  A Nokia Ovi Áruház kínálatában 2011-ben több mint 30 ezer letölthetõ tartalom (alkalmazás, játék, csengõhang, podcast stb.) található, ami napi szinten több mint 4 millió letöltést generál világszerte. A számok más szoftverboltok eredményéhez mérve továbbra sem a legszebbek, de azért fejlõdnek.

 • Milyen telefont használ a titkosszolgálat?

  Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (National Security Agency, NSA) nemrég hozott döntést abban a kérdésben, hogy a fontos katonai és kormányzati beosztásban dolgozó vezetõk milyen kommunikációs eszközt használhatnak.

 • Cégek szívnak a Pannon számlái miatt

  A Pannon hibás számlázási gyakorlata miatt a vállalati ügyfelek nem tudják elszámolni a mobilinternet-szolgáltatást. A mobiltársaság változást ígér. Hazánk második legnagyobb mobilszolgáltatója büszkén hirdeti, hogy az ország 90 százalékán elérhetõvé tette a mobilinternetet, de a vállalati ügyfelek jelenleg csak részben örülhetnek e fejlõdésnek. A Pannon ugyanis nem igazodott a törvény elõírásaihoz, és ezzel lehetetlenné tette az internetszolgáltatás elszámolását.

 • A Windows Phone 7 minimum követelményei

  Végre hivatalosan is kiderült, minimum milyen hardverigényeknek kell megfelelni a Windows Phone 7 OS-t futtató telefonoknak.

 • Érkezik az új Ovi Store?

  A finn gyártó nagyszabású bejelentésre készül az Ovi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

 • Paul, a polip okostelefonokon jósolhat tovább

  A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eredményét sikeresen megjósoló Paul nevû polip okostelefonokon élhet tovább, miután egy brazil programozónak a tévedhetetlennek bizonyult állat adott ötletet.

 • Samsung SHW-M120S és a Bluetooth 3.0

  A Samsung nevéhez számtalan rekord fûzõdik, hiszen a nagyobbik dél-koreai gyártó mûhelyébõl került ki többek között a piac legvékonyabb telefonja is, sõt a Mobile World Congress alkalmával a világ legfényesebb Super AM-OLED megjelenítõje is leleplezésre került.

 • Nokia jövevény Linux alapokon?

  Az ARM Sparrow megoldása köré épülõ Linux alapú Nokia jövevény inkább internettábla mintsem netbook.

  A finn gyártó többször kijelentette, hogy elkötelezett a Linux platform iránt, bár elsõsorban nem telefonokban, hanem internettáblákban kívánja használni azt. Az alant látható, egyelõre csak látványterv szintjén létezõ Nokia Sparrow szintén Linux alapokra épül majd, de az eszköz szíve a múlt héten bemutatott több magos ARM Sparrow processzor lesz majd.

 • Szuzuki segít a gondon: szénanáthát gyógyító csengõhang

  A kutyák és macskák számára készített tolmácsgép és az ellenkezõ nemet vonzó csengõhang után új találmánnyal rukkolt elõ egy japán cég: a szénanáthát gyógyító telefonos csengõhanggal újít a gyógyászat birodalmában.

 • Az elsõ Androidos Samsung Corby

  A nagyobbik dél-koreai gyártó tovább bõvíti Corby készülékcsaládját, ezúttal az i5500 modellel. A Samsungnál újfent összefolynak a szériák, hiszen eddig külön kezeltük a Samsung Corby és a Samsung Galaxy családot, ezúttal viszont nem tudunk mit kezdeni az új telefonnal, amely a Samsung i5500 Galaxy, hiszen a Corby mobilok közé sorolta a gyártó cég. Igaz, ezen a néven csak Olaszországban fut a telefon, más országokban egyéb nevet kaphat majd, a Samsung e téren igen jó szokott lenni.

 • Telefonon is próbálkoznak az adathalászok

  A hitelintézetek soha nem szerveznek olyan típusú nyereményjátékokat, amelyek kapcsán ügyfeleiktõl telefonon, e-mailen, vagy azokból elérhetõ internetes honlapokon személyes adatokat vagy banki azonosítókat kérnének, illetve azok kapcsán bármely összeg befizetését vagy átutalását kérnék - figyelmeztet a Magyar Bankszövetség.

 • Szélessávú hálózatként is használható az emberi test

  Másodpercenként 10 Mb mennyiségû adatot is képes továbbítani az emberi testen keresztül az a technológia, melyet a napokban mutattak be az Ericsson mérnökei. A Connected Me segítségével akár egy mobiltelefon és egy táblagép között is kapcsolatot teremthetünk, pusztán azáltal, hogy a két eszközt egyszerre érintjük meg.

 • Középkategóriás modellekkel bõvít az LG

  A kisebbik dél-koreai gyártó2010-ben is elárasztja majd a piacot készülékeivek, melyek között csúcskategáriás és mérsékelt árú ajánlatok is lesznek. Ez utóbbi kategóriába tartozik a Hollandiában nemrég kiállított öt új modell is, melyek között egy-két korábban kiszivárgott készülék végleges változata is látható volt. Az újdonságok közül az egyetlen érintõkijelzõvel és teljes QWERTY gombsorral is felszerelt telefon a KS365 volt, mely elõdjéhez hasonlóan 2,4 hüvelykes megjelenítõt, 2 megapxieles kamerát és sztereó FM rádiót kapott.

 • Kétmagos ARM Cortex-A9 processzorok mobilokba a gyorsabb mûködés érdekében

  Jövõre érkeznek a kétmagos ARM Cortex-A9 processzorok, melyek alacsonyabb fogyasztással és gyorsabb mûködéssel kecsegtetnek.

  A Palm Pré és az Apple iPhone közös tulajdonsága, hogy ARM architektúrára épülnek, melyek az Intel megoldásaitól eltérõen szoftveresen nem kompatibilisek az asztali számítógépekkel, ám lényegesen alacsonyabb fogyasztás mellett is gyorsabb mûködést biztosítanak hordozható eszközök számára.