rss
 • Vezeti a népszerûségi listát a mobilnet

 • Share on Tumblr

  Nem is olyan rég még szinte alig használtunk mobil net szolgáltatásokat, ami persze érthetõ is volt, hiszen ezen szolgáltatások akkoriban még csak kevés helyen és drágán voltak elérhetõk, arról már nem is beszélve, hogy az általuk biztosított sebesség is hagyott némi kívánni valót maga után.

  Ez azonban szerencsére már a múlt, hiszen ma már egyre több helyen érhetõ el a villámgyors HSDPA (3,6-7,2 Mbit/s), ezenkívül pedig a mobil adatszolgáltatások ára is jelentõsen kedvezõbb, mint néhány évvel ezelõtt volt.

  Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentésébõl kiderül, hogy jelenleg a világ lakosságának körülbelül negyede, vagyis mintegy 1,4 milliárd ember szokta használni a világhálót. A netezõk mintegy 40 százaléka (550 millió) használ mobil internetes szolgáltatásokat, vagyis kétszer annyian, mint két éve. Az elõrejelzések azt mutatják, hogy 2012-ig 1,9 milliárdra fog nõni az internetezõk tábora, közülük pedig már nem kevesebb mint 1,5 milliárd felhasználó fog mobil netet használni. 2012-ben egyébként várhatóan 3 milliárd olyan mobiltelefon lesz a piacon, mely képes felcsatlakozni a mobil netre.

  Jelenleg egyébként Kínában szörföznek a legtöbben a világhálón, egész pontosan 275 millióan, és ez a tábor 2012-ig 375 millióra fog növekedni.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Samsung is csökkentette a mobilpiaci bõvülését

  A Nokia utána Samsung is csökkentette a mobilpiac bõvülésére vonatkozó elõrejelzéseit. James Chung, a Samsung szóvivõje szerint az idei évre tervezett 9 százalékos piaci bõvülés nem lesz elérhetõ.

  Jövõre még az ideinél is lassúbb bõvülésre, vagy akár piaci visszaesésre is számítani lehet. A Samsung borús elõrejelzése összhangban vannak a Nokia november 14-én kiadott piaci szemléjével, mely szerint az idei év utolsó negyedéve biztosan gyengébb lesz, mint azt eredetileg tervezték. Geoff Blaber, a CCS Insight piaci elemzõje szerint a következõ néhány negyedév a visszaesés és a gyengülés jegyében fog telni a globális piacokon.

 • Mégsem lesz Armani nevével fémjelzett Motorola

  Sajnos az Armani csak a Samsungnak adja egy darabig még a nevét, úgyhogy ennek tudatában az orosz Mobile-Review szerkesztõje, Eldar Murtazin gyorsan utána is járt és leleplezte a hír kacsa mivoltát, miután az orosz és olasz Motorola is megerõsítette, hogy a telefon nem létezik.

 • Érkezik az új Ovi Store?

  A finn gyártó nagyszabású bejelentésre készül az Ovi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

 • A Nokia ajánlatát nem lehetett visszautasítani

  A Nokia júniusban jelentette be, hogy fel kívánja vásárolni a Symbian maradék 48 százaléknyi részvényét is, melyre a Samsung kivételével akkor már a legtöbb részvényes rá is bólintott. Ezidáig a finn gyártó még csak a részvények 91 százalékát tudhatta magáénak, ám végül a Samsung is úgy döntött, hogy elfogadja a Nokia ajánlatát és így a Nokia kezébe kerülhet a teljes Symbian.

 • Kötelezõ feltüntetni a mobiltelefonok sugárzási értékét San Franciscóban

  Kötelezõ lesz feltüntetni a mobiltelefonok és más eszközök elektromágneses sugárzási mértékét San Franciscóban, miután a kaliforniai nagyváros törvényhozó testülete elsöprõ többséggel megszavazta, hogy a vásárlókat tájékoztatni kell az õket érõ sugárzás mennyiségérõl.

 • Megújult több népszerû Nokia is 2010-ben

  Több népszerû Nokia telefonra is adtak ki firmware-frissítést a finnek 2010 év elején. A Nokia 5800 Xpress Music a gyártó egyik legjobban fogyó mobilja a jelenleg piacon lévõk közül. A telefon most kapta meg az 50.0.005-ös firmware-t, amely az általános optimalizálás-gyorsítás jelszavakon túl immár teljes mértékben elhozta a kinetikus görgetést. Egyebek mellett frissült a beépített böngészõ, a Flash Lite, az Ovi Store és a Contacts is.

 • Teljes csõd az UIQ-nál

  Amikor a Nokia bejelentette a Symbian felvásárlását, hogy egy egységes és nyílt Symbian platformot hozzon létre egyértelmûvé vált, hogy a UIQ sorsa megpecsételõdött.

  A Motorola, majd a Sony Ericsson kihátrálása után a UIQ léte gyakorlatilag értelmetlenné vált, hiszen mindkét tulajdonos cég a Nokia által vezetett egységes és ingyenes platform mögé sorakozott fel.

 • Megduplázódott üzemidõ az iPhone 4-en

  Egy "Plus" jelzõvel ellátott, megnövelt kapacitású verzió jelent meg a Mophie Juice Pack-ból. Azoknak hasznos, akik iPhone-juk üzemidejét hardveresen is szeretnénk tuningolni.

 • Komoly gondok a Google Nexus S-sel

  Több felhasználó szerint is néha, random módon újraindul Nexus S készülékük.

 • Mobilos beszállókártya a Qantas-nál

  A Qantas 2009 elején vezeti be a papírmentes online beszállókártyáját, mely sokkal gyorsabbá és egyszerûbbé teheti a beszállást. Az online check-in portál segítségével az utasok az ülõhely kiválasztása után egy 2D vonalkódot azaz QR kódot kapnak mobiljukra, laptopjukra vagy más hordozható készülékükre.

 • Biztonsági hiba a 2010-es iOS PDF kezelésében

  A PDF kezelés hibája ugyan segít az iOS platform feltörésében, ám a Safari bõvítményeként komoly biztonsági hibát is jelenthet.

 • Az okostelefonok éve lesz 2011

  Az okostelefonok éve lesz 2011 - állítja egy amerikai piackutató intézet, amely szerint egy éven belül az Egyesült Államok lakosságának fele használ majd valamilyen nem csupán telefonálásra alkalmas mobilkészüléket.

 • Fizetés mobilról - akár szolgáltatótól függetlenül is

  Új mobilfizetési rendszert vezet be a MasterCard - teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltatónál vagy banknál vagyunk.

 • Android 2.2 a Nexus One mobilokon

  A FroYo hivatalos bemutatója után szinte azonnal megjelent a Google Nexus One mobilokon az Android legújabb változata frissítés formájában. A bemutató 2010. májusában volt.