rss
 • Vezeti a népszerûségi listát a mobilnet

 • Share on Tumblr

  Nem is olyan rég még szinte alig használtunk mobil net szolgáltatásokat, ami persze érthetõ is volt, hiszen ezen szolgáltatások akkoriban még csak kevés helyen és drágán voltak elérhetõk, arról már nem is beszélve, hogy az általuk biztosított sebesség is hagyott némi kívánni valót maga után.

  Ez azonban szerencsére már a múlt, hiszen ma már egyre több helyen érhetõ el a villámgyors HSDPA (3,6-7,2 Mbit/s), ezenkívül pedig a mobil adatszolgáltatások ára is jelentõsen kedvezõbb, mint néhány évvel ezelõtt volt.

  Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentésébõl kiderül, hogy jelenleg a világ lakosságának körülbelül negyede, vagyis mintegy 1,4 milliárd ember szokta használni a világhálót. A netezõk mintegy 40 százaléka (550 millió) használ mobil internetes szolgáltatásokat, vagyis kétszer annyian, mint két éve. Az elõrejelzések azt mutatják, hogy 2012-ig 1,9 milliárdra fog nõni az internetezõk tábora, közülük pedig már nem kevesebb mint 1,5 milliárd felhasználó fog mobil netet használni. 2012-ben egyébként várhatóan 3 milliárd olyan mobiltelefon lesz a piacon, mely képes felcsatlakozni a mobil netre.

  Jelenleg egyébként Kínában szörföznek a legtöbben a világhálón, egész pontosan 275 millióan, és ez a tábor 2012-ig 375 millióra fog növekedni.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ingyen navigáció a Samsung Monte készülékre - vannak hibák

  A NaviExpert navigációs alkalmazás ingyen elérhetõ és használható a Samsung Monte készülékkel. A NaviExpert program teljes értékû navigációvá varázsolja a telefonunkat, ingyenesen letölthetõ ugyanis, akárcsak a Nokia Ovi Maps-e.

 • A Nokia N86 és a Nokia E72 firmware frissítést kapott

  Az Interneten megjelent hírek szerint a Nokia két újabb telefonnak is frissíti a szoftverét, elõbbi a 21.006, míg utóbbi a 22.007 verziót kapta meg.

  Nokia N900 nem az egyetlen készülék a Nokia palettáján, amelyik firmware frissítést kapott a napokban, úgy tûnik, a Nokia N86 és a Nokia N72 a következõ a saját fejlesztésû szoftverek frissítésében. Egy az Interneten megjelent riport szerint az N86 a 21.006-os verziószámú szoftvert kapta, amíg az alapvetõen üzleti célokra tervezett E72 a 22.007-est kapta meg.

 • Vodafone: új frekvencia kell a mobilinternet fejlõdéséhez

  A Vodafone szerint Magyarországon a mobilinternet akkor terjedhetne gyorsabban, ha a 900 megahertzes frekvencián is lehetne adatszolgáltatást nyújtani, mivel ez sokkal olcsóbb, mint a most használt 2,1 gigahertzes frekvencia.

 • Nem illegális a mobilok feltörése 2010 tõl?

  Érdekes, akár világszerte kiható döntés született az Amerikai Egyesült Államokban: nem számít törvénysértõnek a jailbreakelés és a mobilok hálózatfüggetlenítése.

 • Nem lesz Google-mobil

  Andy Rubin, a Google Android-fejlesztéseket irányító vezetõje személyesen cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint cége saját márkaneve alatt okostelefont tervezne forgalmazni.

 • A rászorultakon segít a Nokia

  A Nokia bemutatta legújabb, Nokia Data Gathering (adatgyûjtõ) szoftveres megoldását, mely olyan szociális intézmények munkáját kívánja segíteni, mint például járványügy vagy a katasztrófavédelem. A szoftver segítségével könnyen testreszabható kérdõíveket lehet készíteni, melyek aztán egyszerre több mobiltelefonra is eljuttathatóak.

 • Távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója

  A Reuters értesülései szerint azonnali hatállyal távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója.

  A döntés hátterében személyes okok állnak, derült ki a Nokia szóvivõjének szûkszavú beszámolójából.

 • A távközlési cégeknél is mûködik feketelista

  Idéntõl a három mobilszolgáltató feketelistát kezdett szerkeszteni. Maguk döntik el, mekkora tartozás lehet a határ, mindez pedig üzleti titok

  Nemcsak a bankoknál, a távközlési cégeknél is mûködik feketelista.

 • MicroSIM után nanoSIM

  A fejlesztés sosem áll le, nincs ez máshogy a SIM kártyák piacán sem. Bár jelenleg nem úgy tûnik mintha harc dúlna a SIM-ek körül, az Apple nemrégiben – egészen pontosan 2010-ben – változtatta meg a sok-sok éve megszokott formájú kártyát, amikor bevezette a microSIM-et.

 • iPhone 4 dual SIM adapterrel (fotó)

  Ki hinné, hogy ezúttal nem hamisítvány kínai mobilról lesz szó, hanem egy valódi Apple iPhone 4 tartozékról? Az alábbi átlátszó mobiltok ezúttal nem csak arra szolgál, hogy a külsõ behatásoktól megvédje a telefont, ám két SIM-et is használhatunk segítségével, így téve dual SIM-kompatibilissá a telefont.

 • Nagysebességû Bluetooth szabvány érkezik

  Alig hogy kirobbantak a jövõ nyáron érkezõ Bluetooth 2.2 szabvány körüli hírek, a Bluetooth SIG (Special Interest Group) hivatalosan is megerõsítette a Wireless Week számára az új szabvány érkezését, mely azonban teljes verzióugrással, Bluetooth 3.0 néven fog érkezni.

  Mike Foley, szerint az új szabvány nem csupán a nagyobb sebességû átvitelre összpontosított, hanem a gyorsabb kapcsolatfelépítést is szem elõtt tartotta, így gyakorlatilag minden fronton javulást ígér az új szabvány.

 • Csökkenhet a biztonságunk az iOS 4.3.4 -el

  Az Apple már dolgozik a jelszavak, névjegyzék és más szenzitív adatok elérést is biztosító PDF-kezelési biztonsági rés befoltozásán.

 • Átalakítások - LG Sentio, dLite és GS170 a T-Mobile számára

  Az érintõkijelzõs LG Sentio Európában 2010. árpilisa óta kapható, méghozzá GS500 Cookie Plus néven, mely 3 hüvelykes, 240x400 képpontos rezisztív megjelenítõt, QVGA videók rögzítésére is alkalmas 3,2 megapixeles kamerát, 3,6 megabites HSDPA átviteli képességet, RDS FM rádiót, GPS és sztereó Bluetooth modult, 30 MB belsõ memóriát, microSD kártyahelyet és 3,5 óra beszélgetést biztosító 900 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

 • A parlamenti választásokra mobilon is szavazhatnak Észtországban

  Észtországban már jelenleg is elérhetõ az internet alapú választási rendszer, mely a múlt évben rendkívül jól vizsgázott így logikus lépésnek tûnik az észt parlament azon döntése, hogy a 2011-es választásokon már nem csak papír és internet alapon, de akár mobiltelefon segítségével is leadhatják majd a szavazatokat.

  A mobil választási rendszer használatához a telefonon kívül egy ingyenes ellenõrzõ chipre is szükség lesz, mely segít ellenõrizni a választó személyazonosságát.