rss
 • Anil Sethi az indiai Sony Ericsson élén

 • Share on Tumblr

  A Sony Ericsson bejelentette, hogy Anil Sethi lett az indiai részleg vezetõje, aki korábban nyolc évet töltött a Sony kanadai részlegénél, ahol az üzleti megoldásokért és közvetítésért felelõs elsõ alelnök funkcióját töltötte be.

  Ezt megelõzõen a Sony csoporton belül magas pozíciót töltött be Európában, Szaúd-Arábiában és Indiában is, mely utóbbi helyen az elsõ termelési részleg beindításában is részt vett.

  Anil stratégiailag rendkívül fontos szerepet tölt majd, hiszen a Sony Ericsson számára egyre fontosabb az indai piac és az indiai termelés is. Anil Delhiben, a Sony Ericsson központi indiai épületébõl felügyeli majd a Chennai központjában tavaly megnyitott kutatás-fejlesztési részleget is.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Dell Thunder - Android és 4,1 hüvelykes kijelzõ

  Rendkívül erõs termékpalettával készül az idei év végére a Dell, mely nem csak Microsoft operációs rendszerrel szerelt , hanem Android fronton is bõven tartogat meglepetéseket.

 • iOS 4.1 2010-es újdonságok

  Kiderült, milyen frissítéseket, hibajavításokat tartalmaz az Apple legújabb mobilos rendszere, a jelenleg még tesztelés alatt álló iOS 4.1.

  A fizikailag hibás antenna gondra sajnos nincs szoftveres megoldás, ám a távolságmérõ szenzor hibája biztosan kijavításra kerül a 4.1-es verziószámú szoftverrel - ígérte az Apple. Emellett a Game Center is végre elérhetõ lesz, errõl az Apple Insider oldal tett említést.

 • iOS 5 beta 3 - 2011 július

  Az Apple bemutatta az iOS 5 2011 júliusi tesztváltozatát, amely hivatalosan csak a fejlesztõk számára érhetõ el. Az új verzióban nemcsak optimalizálás, hibajavítások találhatók, de számos újdonság is. Friss funkció, hogy a helyhez kötött szolgáltatások engedélyezhetõk és letilthatók bármikor, valamint megadható, mely programoknak engedélyezett az ehhez való hozzáférés, ezzel együtt a Voice Roadming is ki-, bekapcsolható lett.

 • Kibõvített iOS 5 funkció iOS 4 alatt

  Flippo Bigarella, aki többek között a Springtomize jailbreak alkalmazás fejlesztõje, újabb tweak-kel állt elõ, mely az iOS 5-höz hasonló funkciót tesz elérhetõvé az iOS 4.1 és késõbbi verziói esetén. Hasonlóan az új operációs rendszerhez, a CameraLock a feloldó gomb mellé helyez egy kamera ikont.

 • Létszámleépítés a Sonny Ericcson-nál

  A Sony Ericsson második gyenge negyedéve után kétezer alkalmazott elbocsátásával kívánja csökkenteni kiadásait. Lisa Canning, a cég szóvivõje Londonban számolt be a cég leépítésének terveirõl, mely éves szinten 300 millió euró megtakarítást jelenthet a vállalat számára.

  A következõ tizenkét hónap során kétezer alkalmazott kerül utcára, de egyelõre nem tudni, hogy pontosan mely részleget érinti az átalakulás. A Sony Ericsson nettó nyeresége az elõzõ év azonos idõszakában elért 220 millió euróhoz képest 133 millió euróra zuhant, melyet a cég a piaci kedvezõtlen helyzettel és konverziós rátákkal magyaráz.

 • Veszélyes mobilon adatot tárolni

  Budapest - Brit adatvédelmi biztonsági szakemberek által Londonban elvégzett felmérés szerint mintegy 4,2 millió brit tárol fontos és titkos adatokat mobil alapú gépeken, amelyeket ha ellopnak, és így illetéktelen kezekbe kerülnek, sokkal súlyosabb kár keletkezhet a tulajdonosok számára, mint magának a gépnek elveszítése.

 • A Nokia beperli az LG-t, a Samsungot és a többieket

  A Nokia pert indít többek között a Samsung Electronics, az LG Display, a Sharp Corp., a Hitachi Displays és a Chunghwa Picture Tubes ellen - írja a MarketWatch.

 • 2011-es iOS iPhone-ra, iPad-re és iPod Touch-ra

  Az Apple nem egészen egy hónappal az iOS 4.3.1 után ki is adta a legújabb frissítést. Az update túl sok újdonságot nem hoz, de mindenképp érdemes telepíteni, hiszen számos hibajavítást tartalmaz. Ezen javítások közé tartozik a FaceTime használatakor bekövetkezõ fagyás megoldása, valamint az iPad Wi-Fi + 3G változatának 3G hálózatra való fellépésének hibája.

 • A svédországi idõsek használják a legtöbb mobiltelefont

  A francia nyugdíjasok talán még nem barátkoztak meg a mobiltelefonnal, miközben Svédországban szinte minden 65 év feletti ember használja ezt a technológiát - derül ki egy felmérésbõl.

 • Mit csináljak, hogy tovább bírja az akksi?!

  A telefonok egyre okosabbak, a kijelzõk egyre nagyobbak - de állandó probléma, hogy az akkumulátorok fejlõdése nem tart ezekkel lépést, a többet és többet fogyasztó telefonok egyre kevesebb ideig bírják egy töltéssel. Néhány trükkel azonban jelentõsen növelhetjük az akksi üzemidejét.

 • Forgalomfigyelés a Google-tõl Magyarországon is

  Európában negyedik országként 2011-tõl Magyarországon is elérhetõek a valós idejû forgalmi adatok a Google Térkép szolgáltatásában, mely élõ képet ad a fõbb illetve forgalmasabb útvonalak közlekedési helyzetérõl, így segítségével a forgalmi helyzetnek megfelelõen bárki egyszerûen áttervezheti útvonalát.

 • Kipróbálható az Android eredeti billenytűzete

  A Google megjelentette az Android eredeti verziójának billentyűzetét, amit alkalmazásként az androidos telefonok többségére telepíteni lehet.

 • Autóbalesetek megelõzése telefonnal

  Az Aegis Mobility új alkalmazásának, a DriveAssist-nek segítségével a telefon érzékeli a gyors mozgást (pl. autóban, vezetés közben) és automatikusan átirányít minden bejövõ hívást a hangpostára, illetve várakoztatja a szöveges üzeneteket amíg leáll a mozgás.

 • A spanyoloknál visszaesett a Vodafone

  A vállalat június 30-án végzõdött elsõ üzleti negyedévében 19,1 százalékkal, 9,8 milliárd fontra (19,57 milliárd dollár) növelte árbevételét, ami egybeesett az elemzõk várakozásával, de közölte, hogy a folyó üzleti év egészében a májusban megadott 39,8-40,7 milliárd fontos prognózis alsó széléhez közeli árbevételt fog elérni.