2024.05.01. - Fülöp, Jakab

2010-ben havonta 100 millió mobilos használja a Google Térképeket

A Google Maps for Mobile az androidos telefonokon kívül rengeteg más készülékre is elõtelepítve érkezik, így nem túl meglepõ, de azért szép eredmény a mostani: elérték a havi 100 millió aktív felhasználót.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A szép, kerek számot bejelentõ posztban Vic Gundotra, a Google egyik alelnöke tekinti át a mobilos térképszoftver elmúlt 5 évét - merthogy kb. ennyi idõ alatt sikerült elérni a 100 milliónyi havi felhasználó szintjét.

A program az okostelefonok közül elsõként BlackBerryre, Palm mobilokra, majd Windows Mobile-ra, iPhone-ra, végül (de egyáltalán nem utolsósorban) Androidra vált elérhetõvé. Ez utóbbi rendszeren egyébként a Google sajátjaként természetesen elõtelepítve érkezik, így csak emiatt napi 200 ezerrel biztosan bõvül a potenciális felhasználói tábor.

A Google Maps for Mobile rengeteg hagyományos készülékre is gyárilag rákerül, de ezen telefonok tulajdonosai közül valószínûleg arányaiban kevesebben válnak aktív felhasználóvá, mint ebbõl a szempontból tudatosabb okosmobilt vásárlók táborából.

A keresõóriás térképszolgáltatása a Facebook mellett a másdik legnépszerûbb mobilos alkalmazás.