rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Az Adobe szorgalmazza a digitális könyvek olvasását mobiltelefonokon

 • Share on Tumblr

  Az Adobe Systems a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztõi csomagot, amely lehetõvé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerûen letölthetõk, kezelhetõk és megjeleníthetõk a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek.

  Ez támogatja az áttördelhetõ PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyõ méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérõ eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Az EPUB fájlformátum újonnan elérhetõ támogatása révén világszerte felgyorsulhat az elektronikus könyvek megjelenési üteme a mobileszközökön. A fogyasztók a tartalmat az Adobe Reader Mobile szoftvert támogató eszközökre vezeték nélküli kapcsolaton vagy a PC és Macintosh rendszereken futó, a digitális kiadások olvasására és kezelésére alkalmas Adobe Digital Editions alkalmazás segítségével szerezhetik be.

  „Az áttördelhetõ PDF és az EPUB formátum újonnan elérhetõ támogatása gazdagabb olvasói élményt biztosít a digitális könyvek szerelmesei számára.” – mondta Steve Haber, a Sony Electronics digitális olvasóeszközökkel foglalkozó üzletágának elnöke - „A Reader lehetõvé teszi a fogyasztók számára, hogy számos forrásból, köztük könyvtárakból is beszerezhessék az elektronikus könyveket. Célunk egy nyílt tartalomkörnyezet kialakulásának segítése.”

  Az Adobe tartalomvédelmi technológiájának beépített támogatásával a kiadók megbízhatnak az elektronikus könyvek és más digitális kiadások másolásvédelmében. Az Adobe Content Server 4 lehetõvé teszi a kiadók, a kereskedõk, a könyvtárak és más közzétevõk számára, hogy megvédjék a PDF- és EPUB-tartalmakat a számítógépeken és egyéb eszközökön.

  Az Adobe Reader Mobile 9 SDK, amely a korábbi Adobe Reader LE 2.5 technológia szerepét veszi át, már elérhetõ és beépül a licencelõk által készített eszközökbe és intelligens telefonokon futó alkalmazásokba. A szoftvermotor része az Adobe dokumentumkezelõ megoldáscsaládját kiszolgáló megoldásoknak, többek között az Adobe Acrobat 9 termékcsaládnak és az Adobe Reader 9 szoftvernek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A Microsoft és az LG stratégia együttmûködési megállapodást írtak alá

  A Microsoft és az LG mobiltechnológiákkal kapcsolatos stratégia együttmûködési megállapodást írtak alá, melynek értelmében a két cég együttmûködik kutatás-fejlesztés, marketing és szolgáltatások terén egyaránt.

  A két cég ezentúl az évente megrendezésre kerülõ topmenedzseri találkozókon dönt majd a mobiltelefonokkal kapcsolatos stratégiai kérdésekben.

 • Ingyenes telefonálás iPhone-on

  Hosszas huzavona után elérhetõvé vált az ingyenes telefonálást lehetõvé tevõ Google Voice szolgáltatás iPhone-os verziója.

 • Ingyen navigáció a Samsung Monte készülékre - vannak hibák

  A NaviExpert navigációs alkalmazás ingyen elérhetõ és használható a Samsung Monte készülékkel. A NaviExpert program teljes értékû navigációvá varázsolja a telefonunkat, ingyenesen letölthetõ ugyanis, akárcsak a Nokia Ovi Maps-e.

 • Samsung Galaxy Tab - CDMA hálózatokhoz is

  CDMA és GSM kiadásban is elérhetõ a dél-koreai gyártó héthüvelykes érintõkijelzõvel szerelt Android alapú internettáblája.

 • Új IMS szabvány születhet!

  Az Alcatel-Lucent, Ericsson, Fujitsu, NEC, Nokia Siemens Networks és a DOCOMO közösen dogoznak az új IP multimédia alrendszeren.

  A hat legnagyobb hálózati elemeket gyártó cég, az Alcatel-Lucent, Ericsson, Fujitsu, NEC, Nokia Siemens Networks és a DOCOMO bejelentették, hogy közösen dolgozzák ki az új IMS (IP Multimedia Subsystem – IP multimédia alrendszer) specifikációját és a hozzá tartozó hálózati szolgáltatásokat.

 • A Sony Ericsson lett a 2010-es FIFA Világkupa hivatalos mobiltelefonja

  A japán Sony már régóta a FIFA támogatója, most pedig a svéd Ericssonnal közös leányvállalata, a Sony Ericsson lett a 2010-es FIFA Világkupa hivatalos mobiltelefon beszállítója.

  A megállapodás értelmében kizárólag a japán-svéd gyártó kínálhat majd FIFA 2010 témákkal és tartalmakkal felvértezett mobilokat, mely mellett természetesen a cég 210 végéig támogatja is a Dél-Afrikában megrendezésre kerülõ bajnokságot. A Sony Ericsson jelenleg is elkötelezett a sport támogatása mellett, hiszen a WTA Tour nõi tenisztorna fõ szponzora, emellett a cég reklámarca is Maria Sharapova teniszbajnok lett.

 • Sikeres az antennajavító iPhone 4-tapasz

  Brooklyni dizájnerek poénból készítették a mobil tervezési hibáját kijavító sebtapaszt, most percenként kapnak megrendelést.

 • Az O2 XDA Vista Kínában is hódít

  A Kínában 500 dollár körül debütáló O2 XDA Vista a teljesítménye (20 MHz-es Intel XScale processzor és a különálló nVidia GoForce 5500 GPU) miatt is kiemelkedik és nem csak a 3 hüvelykes, 800x480 képpontos kijelzõje kelti fel a figyelmet.

  A hatalmas 3D teljesítményre képes üdvöske természetesen az üzleti réteg számára is tartogat meglepetéseket.

 • OpenWays - ajtónyitás mobillal

  Az OpenWays és az InterContinental Hotels Group jóvoltából okostelefonokkal is nyithatóak a szállodai szobák ajtajai.

 • 2010-es Ovi Store klienssel érkezik a Nokia N8

  A Nokia 2010. augusztusában Londonban, az Nseries N8 segítségével mutatta be az Ovi Store kliens teljesen átdolgozott változatát.

 • Közösségi mobiltévét fejleszt egy magyar cég

  A 2010-es GSM Világkiállításon, Barcelonaban mutatkozik be a technológia független MOTIware, az ITware közösségi mobil TV megoldása.

 • Már elérhetõ a TomTom iPhone

  A TomTom magyar képviselete bejelentette, hogy a hazánkban is nagy népszerûségnek örvendõ navigációs megoldás elérhetõvé vált az Apple AppStore-ból. Az iPhone 3G/3GS mobilokon futó alkalmazás kelet-európai Tele Atlas térképekkel együtt 70 euróba kerül - átszámítva ez durván 19 ezer forintot jelent.

 • Elérhetõ a Symbian Belle

  Míg a legtöbb Symbian^3-mobil tulajdonos a hivatalosan Anna frissítésre vár, a modderek már a következõ változatot, a Belle-t is elérhetõvé tették 2011 augusztusában.

 • 2 SIM és 6 hét üzemidõ fillérekért

  A finn gyártó hivatalosan is leleplezte a már 2009 szeptemberében megemlített elsõ két SIM kezelésére is alkalmas mobiltelefonját, mely elsõsorban a fejlõdõ országok lakóinak segíthet a hívásköltségek rendkívül alacsony szinten tartásában.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%