rss
 • Az Adobe szorgalmazza a digitális könyvek olvasását mobiltelefonokon

 • Share on Tumblr

  Az Adobe Systems a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztõi csomagot, amely lehetõvé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerûen letölthetõk, kezelhetõk és megjeleníthetõk a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek.

  Ez támogatja az áttördelhetõ PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyõ méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérõ eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény.

  Az EPUB fájlformátum újonnan elérhetõ támogatása révén világszerte felgyorsulhat az elektronikus könyvek megjelenési üteme a mobileszközökön. A fogyasztók a tartalmat az Adobe Reader Mobile szoftvert támogató eszközökre vezeték nélküli kapcsolaton vagy a PC és Macintosh rendszereken futó, a digitális kiadások olvasására és kezelésére alkalmas Adobe Digital Editions alkalmazás segítségével szerezhetik be.

  „Az áttördelhetõ PDF és az EPUB formátum újonnan elérhetõ támogatása gazdagabb olvasói élményt biztosít a digitális könyvek szerelmesei számára.” – mondta Steve Haber, a Sony Electronics digitális olvasóeszközökkel foglalkozó üzletágának elnöke - „A Reader lehetõvé teszi a fogyasztók számára, hogy számos forrásból, köztük könyvtárakból is beszerezhessék az elektronikus könyveket. Célunk egy nyílt tartalomkörnyezet kialakulásának segítése.”

  Az Adobe tartalomvédelmi technológiájának beépített támogatásával a kiadók megbízhatnak az elektronikus könyvek és más digitális kiadások másolásvédelmében. Az Adobe Content Server 4 lehetõvé teszi a kiadók, a kereskedõk, a könyvtárak és más közzétevõk számára, hogy megvédjék a PDF- és EPUB-tartalmakat a számítógépeken és egyéb eszközökön.

  Az Adobe Reader Mobile 9 SDK, amely a korábbi Adobe Reader LE 2.5 technológia szerepét veszi át, már elérhetõ és beépül a licencelõk által készített eszközökbe és intelligens telefonokon futó alkalmazásokba. A szoftvermotor része az Adobe dokumentumkezelõ megoldáscsaládját kiszolgáló megoldásoknak, többek között az Adobe Acrobat 9 termékcsaládnak és az Adobe Reader 9 szoftvernek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • iPhone 3G - tuningold a kamerát!

  Nem csak az Apple iPhone 4 és a Nokia N8 kameráját lehet még jobban használhatóvá és okosabbá tenni.

 • A válság ellenére nõtt a HTC forgalma

  Az elmúlt pár hónap a legnagyobb gyártók számára igen komoly csalódást jelentett, és ezzel együtt a Windows Mobile operációs rendszer is folyamatosan teret veszít az Apple és RIM megoldásai mögött.

  Mindezek ellenére az elsõsorban Windows Mobile és újabban Android rendszerekre építkezõ HTC gyakorlatilag szárnyal.

 • Idén is jótékonykodik a Pannon

  25 millió forint a hallássérültek rehabilitációjára.

  A Pannon már évek óta az üzleti partnerei és az ügyfelei karácsonyi ajándékára félrerakott pénzt jótékony célra fordítja. Ez évben az adományt a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdõk Egyesülete (HARKE) kapta.

  A kedvezményezett kiválasztását egy nonprofit alapítvánnyal együttmûködésben végezte a szolgáltató, hogy a független és szakértõ harmadik fél által váljon a támogatás és annak célja átláthatóvá és még hitelesebbé.

 • Elérhetõ a Google Maps 4.3-as verziója

  Android alapú készülékek számára 2010. június vége óta elérhetõ a számos újdonsággal kecsegtetõ Google Maps.

 • A Navigon Mobile Navigator

  A Navigon programja, a MobileNavigator immár teljes értékûen támogatja az iOS 4 operációs rendszert is, valamint számos újdonságot kínál a frissítést letöltõk számára. Az iPhone modelleken - is - közkedvelt a Navigon navigációja.

 • Bluetooth 4.0

  A Bluetooth SIG 2010 májusában a 'kékfog' negyedik generációjára is áldását adta: az újdonság a Bluetooth 3.0-tól eltérõen nem csak a sebességre, hanem emellett a korábbiaknál jelentõsen alacsonyabb fogyasztásra és a rendkívül széles felhasználási körre fókuszál. A 100 méteres hatósugarú újdonság kétfajta változatban fog érkezni.

 • Az Orange bejelentette új szolgáltatását

  Az Orange bejelentette, hogy elindítja a világ elsõ kereskedelmi UMA szolgáltatását, az Unik-ot.

  A narancssárga színekben pompázó szolgáltatónál elsõ körben a Samsung P270-es, illetve a Sony Ericsson G705u típusjelzésû telefonokkal vehetõ igénybe az UMA. Elõször Franciaországban startol az Orange-féle UMA, mely aztán Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is elérhetõ lesz.

 • A ViewSonic is saját okostelefonokkal kíván piacára lépni!

  Az Acer és Dell után a ViewSonic is saját okostelefonokkal kíván piacára lépni.

  Az elsõsorban megjelenítõirõl ismert ViewSonic bejelentette, hogy a 3-tól 300 hüvelykig tartó megjelenítõ-víziójának megvalósításához az okostelefonok piacának meghódítását is célba vette. A gyártó elõször Kínában próbál majd szerencsét, melyet Európa és Amerikai piacainak meghódítása követhet.

 • T-Mobile Pulse - Android 2.1 frissítést kapott

  Elsõként a magyar T-Mobile ügyfelek számára vált elérhetõvé a T-Mobile Pulse Android 2.1 frissítése.

 • Biztonsági okok miatt 25 millió elõfizetõt blokkolhatnak Indiában!

  Az utóbbi idõk terrorista cselekményei miatt India Távközlési Hivatala úgy döntött, hogy januártól minden olyan készülék blokkolásra kerül majd, melyek nem rendelkeznek IMEI azonosítóval, vagy pedig csupa nulla azonosítot küldenek.

  Az IMEI alapján történõ készülék beazonosítás sokat segíthet Indiának a terrorizmus elleni küzdelemben, ugyanakkor a döntés nyomán 25 millió elõfizetõ maradhat telefon nélkül.

 • OpenWays - ajtónyitás mobillal

  Az OpenWays és az InterContinental Hotels Group jóvoltából okostelefonokkal is nyithatóak a szállodai szobák ajtajai.

 • Teljes gombsor, újszerû elrendezés a Lava-tól

  Az indiai gyártó teljes gombsorral szerelt készülékén ABC sorrendben sorakoznak fel a billentyûk.

 • 2010-es Bada frissítés érkezett

  A Samsung Wave mobilra hamarosan elérhetõ lesz az 1.2 verziószámú szoftverfrissítés. A Bada OS 1.2 pontos verziószáma S8500XXJID, ez kifejezetten az európai Samsung S8500 Wave modellekhez készült.

 • Mobiltelefonnal a hátfájdalom ellen

  Mobiltelefonról nyeri az energiát az a chip, amelyet hátfájdalom esetén a beteg bõre alá ültetnek be - számoltak be fejlesztésükrõl tajvani tudósok.