rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Jelentõsen megcsappant a Nokia nyeresége!

 • Share on Tumblr

  A gazdasági válság a távközlési szektort sem kerülte el, így a Nokia a várakozásoknak megfelelõn igen gyenge, de továbbra is nyereséget negyedévrõl számolt be. A cégcsoport teljes bevétele 9,274 milliárd euróra csökkent, mely az elõzõ év azonos idõszakához képes 26,7, míg az elõzõ negyedévhez képest 26,8 százalékos visszaesést jelent.

  A nettó nyereség azonban még ennél is nagyobb mértékben, 55 millió euróra mérséklõdött, szemben az egy évvel korábbi 1,531 milliárd illetve az elmúlt negyedéves 492 millió eurós értékkel.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A gyártó pénzügyi eredményeit elsõsorban a hálózati részleg, azaz a Nokia Siemens Networks 361 millió eurós vesztesége rántotta vissza, melyre a nemrég felvásárolt Navteq 120 millió eurós eredménye is rátett egy lapáttal.

  Az elmúlt negyedév során a teljes távközlési piac 14 százalékkal szûkült, azaz körülbelül 255 millió készülék talált gazdára , melybõl a finn óriás 37 százalékos szeletet hasított ki magának a 93,2 millió leszállított mobillal. Az egy mobiltelefonra vetített átlagos eladási ár 71 euróról 65 euróra mérséklõdött, mely jól jelzi, hogy a kereslet az olcsóbb ajánlatok irányába mozdult. Az elmúlt negyedév során a Nokia 5800 XpressMusic készülékbõl összesen 2,6 millió talált gazdára, vagyis piaci bevezetése óta több mint 3 millió példányban kelt el, mely igazolja az elemzõk azon állítását, hogy az érintõkijelzõs modellek komoly lehetõségeket tartogatnak a finn gyártó számára. A januártól márciusig tartó negyedév során összesen 5 millió Nseries és 3 millió Eseries készülék kelt el, mely az okostelefonok piacának bõvülése ellenére is visszaesést jelentett.

  A finn óriás piaci részesedése várhatóan növekedni fog a második negyedév során, melyet számos mérsékelt árú és multimédiás készülék piaci bevezetése is megerõsíthet. A gyártó becslései szerint a teljes távközlési piac idén körülbelül 10 százalékkal zsugorodhat. A pénzügyi stabilitás elérése érdekében nemrég igen komoly átalakításokat jelentett be a Nokia, melytõl azt reméli, hogy a jelenleg 0,9 százalékra csökkent haszonkulcsát ismét 10 százalék fölé tudja majd emelni, mely az év második felében tovább is emelkedhet.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Android 2.2 Froyo a HTC HD2

  Újabb hekkelésnek lehetünk szemtanúi, ezúttal a HTC HD2 mobilra készítették el élelmes fejlesztõk az Android 2.2 Froyo OS-t tartalmazó egyedi ROM-ot. A HD2 – tesztünk itt olvasható – mobilban 1 gigahertzes processzor, 4.3 colos, kapacitív kijelzõ, 5 megapixeles kamera, beépített navigáció, valamint Wi-Fi található. Eredetileg a telefonon Windows Mobile 6.5 Professional rendszer fut.

 • Kitörölhetetlen androidos vírus terjed

  Kitörölhetetlen androidos vírus küld emeltdíjas SMS-eket telefonunkról, és fertőzi meg a környezetében lévő készülékeket. A méltán népszerű Kaspersky IT-biztonsági cég egy eddig ismeretlen, de minden eddiginél masszívabb trójai vírusra lelt, ami androidos készülékeinket támadja meg.

 • Nokia 8800 Arte: csak 25 millió forint

  A Nokia 8800 Arte biztosan nem lesz tömegcikk.

  A Nokia 8800 Arte eleve nem tartozik az olcsó készülékek közé, de akinek ez nem elég az vehet belõle egy olyan variánst is, mely még a Vertu modellek árain is túlmutat. A 18 karátos fehéraranyból készült 8800 Arte felületét több, mint 680 rendkívül ritka rózsaszín gyémánt díszíti, 21,5 karát mennyiségben. A nem mindennapos készülék ára nettó 85.000 euró, melyre a 20%-os forgalmi adót felszámolva a teljes vételár már a 25 millió forintot is megközelíti.

 • A mellrák elleni küzdelem aktív támogatója a Samsung

  A mellrák a leggyakoribb halálok napjainkban a nõk közt világszerte. A világon minden 29. másodpercben diagnosztizálnak mellrákot és minden 75. másodpercben meghal valaki ebben a betegségben.

  Évente körülbelül 1,1 millió nõt betegít meg a mellrák, mely az összes daganatos megbetegedés tizede. Szûréssel a mellrák korai stádiumban felfedezhetõ, és nagy valószínûséggel kezelhetõ.

  A tapasztalatok szerint, ha idõben észreveszik a betegséget, akkor 95 százalékos a gyógyulás esélye.

 • A válság ellenére nõtt a HTC forgalma

  Az elmúlt pár hónap a legnagyobb gyártók számára igen komoly csalódást jelentett, és ezzel együtt a Windows Mobile operációs rendszer is folyamatosan teret veszít az Apple és RIM megoldásai mögött.

  Mindezek ellenére az elsõsorban Windows Mobile és újabban Android rendszerekre építkezõ HTC gyakorlatilag szárnyal.

 • A Sony Ericsson 100 millió eurós tõkeinjekcióra szorul az életben maradáshoz!

  A Walkman és a Cyber-shot modellek bevezetésekor a Sony Ericsson igazi szárnyalásba kezdett, ám a tiszavirág-életû sikert gigantikus mélyrepülés követte, azaz követi a mai napig is.

  Az elmúlt év során a gyártó csak veszteségeket volt képes felhalmozni, és a Motorolával ellentétben nem számíthat a más részlegekbõl származó bevételekre sem, hiszen független leányvállalatként funkcionál.

 • 3 SIM egy mobilba

  Az indiai Olive Telecommuncations kínálatában megjelent egy Wiz V-GC800 nevû készüléket. Bár indiai elõfizetést valószínûleg egyikünk sem köt a közeljövõben, a mobil mégis érdekes számunkra is.

 • Nokia szoftverfrissítés Windows 7 alatt

  Mostantól Windows 7 alatt is futtatható a finn gyártó telefonokhoz szánt szoftverfrissítõ alkalmazása.

 • Népszerûek a mobiltelefonos játékok

  A mobiltelefonos online játékok kínai piacának rohamos bõvülése várható a 2007. és 2010. közötti idõszakban, az eladásokból származó bevételek évente átlagosan 150 százalékkal növekednek. Idén minden eddigit meghaladhat a bevétel.

 • Az Adobe szorgalmazza a digitális könyvek olvasását mobiltelefonokon

  Az Adobe Systems a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztõi csomagot, amely lehetõvé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerûen letölthetõk, kezelhetõk és megjeleníthetõk a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek.

  Ez támogatja az áttördelhetõ PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyõ méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérõ eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény.

 • Flash 10.1 vs Flash Lite 4 - mik is ezek?

  Az Android 2.2 Froyo platform Flash 10.1 bõvítménye sokkal folyamatosabb lejátszást tesz lehetõvé, mint a korábbi Flash Lite 4.

 • A Föld lakosságának a fele rendelkezik mobiltelefonnal

  3,9 milliárdra növekszik a mobiltelefon elõfizetõk száma 2008-ban, ez az érték 2013-a pedig eléri az 5,6 milliárdot, derült ki egy nemrég elvégzett tanulmány alapján, melyet a Strategy Analytics készített.

  Ezek alapján, figyelmen kívül hagyva, hogy sokan két elõfizetéses mobiltelefont használnak, a föld lakosságának fele használ majd mobiltelefont 2010-ben, szemben a 40%-os értékkel, mely 2008-ban észlelhetõ.

 • Quickoffice Connect Androidos mobilokra is

  Android alapú modellek számára is elérhetõvé vált a Microsoft és Google dokumentumok kezelésére is alkalmas Quickoffice Connect.

 • Fertõzõ MMS-vírus szedi áldozatait

  Gyakran halljuk, hogy így veszélyesek az okostelefonok, úgy veszélyesek, de szerencsére eddig nem kellett igazi járvánnyal megküzdjünk. Kínában most a valódi fejfájást okozó MMS Bomber terjed.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%