rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • A Nokia egyre kevésbé népszerû a fiatalok körében

 • Share on Tumblr

  A Nokia egyre kevésbé népszerû a fiatalok körében, derül ki a Reuters beszámolójából.

  A 30 ország 112.000 megkérdezett tinédzserének adatit feldolgozó Habbo Hotel kimutatásából kiderült, hogy idén már csak a fiatalok 21 százaléka nevezte a Nokiát a kedvenc telefonmárkájának, míg egy évvel ezelõtt ez az arány 29 százalék körül mozgott.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%


  Carolina Milanesi, a Gartner piaci elemzõje szerint ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a gyártó nem rendelkezik fiatalok számára igazán vonzó és elérhetõ ajánlatokkal és noha az év elsõ negyedében eladott 2,6 millió Nokia 5800 XpressMusic igen szép eredmény, de a gyártó azóta sem dobott piacra vonzó érintõkijelzõs mobilt, miközben a Samsung és LG szinte havonta rukkol elõ újabbnál újabb, ráadásul lényegesen olcsóbb ajánlatokkal. Az LG Cookie ugyan lényegesen gyengébb hardveres specifikációval bír, mint a finn üdvöske, ám fele áron kínál egészen vonzó widget alapú kezelõfelületet.

  A Nokia piaci részesedése az év elsõ negyedében 36 százalékra mérséklõdött, míg a Samsung és LG 19 illetve 10 százalékra tudta növelni piaci befolyását. A 13-16 év átlagéletkorú megkérdezettek adatait feldolgozó Habbo kérdõív azonban Indiából és Kínából nem rendelkezik mintákkal, vagyis pont azokat a régiókat nem méri fel, ahol a Nokia piaci részesedése a legmagasabb. A kérdõív legmeglepõbb eredménye mégis az lehet, hogy míg tavaly 21, addig idén a megkérdezettek 18 százalékának kedvenc márkája a Sony Ericsson, mely ennek ellenére mindössze 5 százalékos piaci részesdéssel rendelkezik.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ovi Browser 2011 az S40-es Nokiákra

  A Nokia 2011 március elején megjelentette az Ovi Browser böngészõ legújabb frissítését az okostelefonoktól elárasztott világunkban szinte klasszikusnak ható Series 40-es mobiltelefonok érintõképernyõs és hagyományos kijelzõvel szerelt változatai számára.

 • 1.2 GHz-es proci a mobilokba

  A 2010-es szupertelefonok mindegyike 1 GHz-es processzort használ, de hónapokon belül (2010. év közepe fele) 1.2 GHz lehet a sztenderd.

 • Kemény év után még keményebb év jöhet

  A gazdasági nehézségek nem kímélték a világ legnagyobb gyártóját sem, mely ugyan továbbra is nyereségesen üzemel, de hosszú idõk legnagyobb visszaesését volt kénytelen elkönyvelni eladott készülékek és nyereség terén is.

  A finn óriás 2008 utolsó negyedévében 12,7 milliárd euró, azaz 3,61 billió forint bevételt tudott elkönyvelni, mely 2007 azonos idõszakához képest 19 százalékos visszaesés, noha az elõzõ negyedévhez képest 3,5 százalékos növekedést jelent.

 • Android 3.0 a Nexus S mobilon

  Érdekes projekten dolgozik egy külsõs fejlesztõcsapat, amely célul tûzte ki, hogy az elsõsorban táblákra szánt Honeycomb verziót mobiltelefonon is mûködésre bírják. A Microsoft eközben frissíti a WP7-et.

 • Hangos navigáció a Bing segítségével Windows Mobile-ra

  Újabb változatú navigáció érhetõ el 2010. május elejétõl a Windows Mobile operációs rendszerû mobilokra a Bing segítségével. A Microsoftnak muszáj fejlesztenie, hiszen a konkurencia sorra adja ki az ingyenes – online vagy offline mûködõképes– mobilos navigációkat, itt a Nokia az offline és teljesen ingyenes Ovi Maps-szel és az online adatkapcsolatot használó Google a Google Maps-szel, mindegyik képes hangos navigációra már egy jó ideje.

 • AZ LG 12 megapixeles modell érkezésérõl is beszél

  A 8 megapixeles LG Viewty Smart piaci bevezetése mellett a cég egy 12 megapixeles modell érkezésérõl is beszélt.

  A kisebbik dél-koreai gyártó bejelentése szerint az intelligens fotózási funkciókat felvonultató, 8 megapixeles kamerával szerelt LG Viewty Smart még ebben a hónapban elérhetõ lesz Európa legtöbb régiójában.

 • Ingyen védõtokkal oldja meg a 4G iPhone hibáját az Apple

  Ingyen védõtokkal akarja megoldani a 4G iPhone vételi problémáját az Apple, amelynek vezetõje elismerte, hogy nemcsak a telefon szoftverével vannak gondok.

 • Indiának szabad a lehallgatás

  India lehallgathatja a BlackBerryket.

 • Az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt közel félmillió hívást kezdeményeztek

  A Kínában most véget ért olimpia nem csak a sport és látvány szempontjából volt lenyûgözõ.

  A China Mobile szóvivõje beszélt arról, hogy az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt majdnem félmillió, egészen pontosan 490 ezer hívást bonyolítottak le az ünnepségnek helyt adó stadionban és annak környékén.

 • Android 2.2 Froyo frissítés a HTC Legend mobilokra

  2010. decemberétõl elérhetõ a HTC Legend mobilokra az Android 2.2 Froyo frissítés. A tajvani gyártó Facebookon tette közhírré a frissítés lehetõségét. Elõször a szolgáltatófüggetlen telefonokon lesz elérhetõ a Froyo, majd hamarosan a kártyafüggõ készülékek is frissíthetõvé válnak.

 • Nokia jövevény Linux alapokon?

  Az ARM Sparrow megoldása köré épülõ Linux alapú Nokia jövevény inkább internettábla mintsem netbook.

  A finn gyártó többször kijelentette, hogy elkötelezett a Linux platform iránt, bár elsõsorban nem telefonokban, hanem internettáblákban kívánja használni azt. Az alant látható, egyelõre csak látványterv szintjén létezõ Nokia Sparrow szintén Linux alapokra épül majd, de az eszköz szíve a múlt héten bemutatott több magos ARM Sparrow processzor lesz majd.

 • HTC Desire - megérkezett az Android 2.2-es frissítés

  2010. július elejétõl elérhetõ a hivatalos Android Froyo frissítés a tajvani gyártó egyik nagy sikerû modelljére. Régóta várják a legjobb ár-érték arányú androidos HTC Desire tulajdonosok a 2.1 rendszer leváltását.

 • Probléma a Nokia N8-al

  Bár operációs rendszere nem a legfejlettebb, a felhasználók szépen veszik a Nokia N8-as modellt, amelyrõl most kiderült, hogy probléma akadhat vele.

  A Nokia egyik vezetõje, Niklas Savander hivatalosan is elismerte, hogy gondok vannak bizonyos Nokia N8 telefonok energiaellátásával. Egyes készülékek maguktól kikapcsolnak és/vagy nem kapcsolhatók be.

 • HTC EVO 4G

  A 4G WiMAX hálózatot üzemeltetõ amerikai Sprint és a HTC közösen jelentette be az EVO 4G készüléket.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%