rss
 • Mobilinternet a Kálvin tértõl a Szabadság térig

 • Share on Tumblr

  Budapest szívében mutatta be Közép-Európa leggyorsabb mobil-internet szolgáltatását Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Rogán Antal, a Belváros-Lipótváros polgármestere.

  Élesben demonstrálták azt a csúcstechnológiát, amelynek használatával a mai naptól a Dunakorzón, áprilistól pedig a belváros új Fõutcáján, a Kálvin tértõl a Szabadság térig tartó 3,3 kilométeres sétálóutcán, az átlagos sebesség tízszeresével száguldhatnak az információs szupersztrádán a laptopos vagy okostelefonos internetezõk.

  A mobilinternet mára egyre inkább a mindennapi élet részévé válik. A különbözõ mobilkészülékeken is mindennapossá vált az internetelérés, a gyors böngészés a weben, illetve az e-mail és közösségi alkalmazások, mint például a Facebook, a Twitter és a Live Messenger használata. Az egyik leggyorsabban növekvõ közösségi oldal, a Facebook globális felhasználóinak immáron mintegy 30%-a mobiltelefonjáról használja az oldalt, s ez a közösség folyamatosan igényli a kapcsolat sebességének növelését.

  Éppen ezért az elmúlt idõszakban a Vodafone jelentõs technológiai fejlesztéseket hajtott végre a mobilinternet területén. A mai naptól, elsõként a hazai piacon, a Vodafone ügyfelei számára elérhetõ a minden eddiginél nagyobb, 21 megabites letöltési sebesség. Ez lehetõséget nyújt az online játékok vagy az úgynevezett streaming video nézésre is a mobil eszközökön akár HD minõségben is. A nagyközönség számára is elérhetõ újdonság persze nem csak ezeken a területen javítja a felhasználók internetezési élményét, hanem a számukra megszokott környezetben is olyan gyors hozzáférést tesz lehetõvé, amilyet a többség eddig a vezetékes internet világában sem tapasztalt.

  "Elõfizetõink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nõ, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése." - mondta dr. Beck György. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója aláhúzta, hogy a Vodafone kitûzött célja a mobilinternet területén a leggyorsabban fejlõdõ és leginnovatívabb vállalattá válni. "Folyamatos fejlesztéseinkkel, amelyeknek újabb mérföldkövéhez érkeztünk el a 21 megabites sebesség bevezetésével, közel állunk ahhoz, hogy megvalósítsuk ezt. Hiszünk abban - és a mobil internetes szolgáltatásaink iránti egyre fokozódó igény is ezt mutatja -, hogy a helytõl és eszköztõl független internet hozzáférés rövid idõn belül a felhasználók természetes elvárásává válik."

  A Vodafone az ügyfelei körében egy év múlva 300-400 ezer közti rendszeres internetezõre számít, három éves távlatban a vállalat célja az, hogy számlás elõfizetõinek többsége megoldásain keresztül kapcsolódjon a digitális világhoz.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • BlueAnt - felolvassa az üzenetet az Androidos alkalmazás

  Android alapú készülékek számára 2010. júniusa óta elérhetõ a BlueAnt S4 autós kihangosítóval és strapabíró T1 headsettel kompatibilis üzenet-felolvasó alkalmazás.

 • Két 2010-es Sony Ericsson headset (képekkel!)

  A japán-svéd gyártó 2010. június elején mutatta be a Sony Ericsson VH110 és a Sony Ericsson VH410 Bluetooth headseteket. A két új modell a VH700 készüléket bõvíti immár családdá. Mindegyik Bluetooth füles a Greenheart széria tagja, mivel újrahasznosított mûanyagból készültek, valamint vízbázisú festékkel színezék õket, amely környezetkímélõbb az olajalapúaknál. Ezzel együtt a csomagolásuk is a lehetõ legkisebb és szintén „zöld”.

 • Mobilos beszállókártya a Qantas-nál

  A Qantas 2009 elején vezeti be a papírmentes online beszállókártyáját, mely sokkal gyorsabbá és egyszerûbbé teheti a beszállást. Az online check-in portál segítségével az utasok az ülõhely kiválasztása után egy 2D vonalkódot azaz QR kódot kapnak mobiljukra, laptopjukra vagy más hordozható készülékükre.

 • iPhoneból SLR fényképezõ

  Sokféle kiegészítõ kapható iPhonehoz, melyek által az eredeti funkció kiegészül, vagy átalakul.

 • Mobiltelefon a munkavállalók hatékonyságának ellenõrzésére

  A felhasználó mozgásainak felismerésére képes mobiltelefont fejlesztett ki a japán KDDI telekommunikációs vállalat, remélve, hogy az új mobil hatékony eszköz lehet a felügyelet nélkül hagyott alkalmazottak ellenõrzésére.

 • Elfogult kutatások születtek a mobiltelefonok rákkeltõ hatásairól

  Az eltérõ kutatási módszerek és a szakemberek elfogult nézõpontjai miatt sokszor igencsak megkérdõjelezhetõ minõségû tanulmányok születtek a mobiltelefonok használatának rákkeltõ hatásairól - állapították meg a kutatók.

 • T-Mobile G1 Blaze néven fut a HTC Vision

  A T-Mobile csoport kínálatában G1 Blaze néven kerülhet forgalomba a teljes QWERTY gombsorral szerelt HTC Vision.

 • Palm - alkalmazások terjesztése ingyen

  Mostantól ingyen lehet alkalmazásokat terjeszteni a Palm online boltjában, ráadásul a korábbi befizetések is visszatérítésre kerültek.

 • Android 2.1 Eclair SonyEricsson Xperia X10-re

  2010 októberétõl letölthetõ az Android 2.1 Eclair rendszer a SonyEricsson Xperia X10 mobilra. Nagy ugrás lesz az Android 1.6 rendszerû modellek tulajdonosai számára a 2.1-es frissítés. A késõbbiekben letölthetõ upgrade elõtt akár már most is frissíthetnek azok, akiknek nem számít a telefonjuk garanciája.

 • Nokia N900 - 2010 októberi frissítés

  A Maemo rendszert futtató Nokia N900 okostelefonhoz új szoftverfrissítés érhetõ el. A PR 1.3 frissítés Ovi Suite támogatást ad a készüléktulajdonosoknak, így könnyebb és egyszerûbb lesz a fájlok szinkronizálása, mentése, másolása mint eddig, valamint természetesen számtalan hibajavítást is tartalmaz az új firmware, így stabilabb és gyorsabb lesz a rendszer upgrade után.

 • Három CDMA mobilt mutatott be a Nokia

  A finn gyártó három új készülékkel rukkolt elõ a kínai CDMA szolgáltatók számára.

 • Távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója

  A Reuters értesülései szerint azonnali hatállyal távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója.

  A döntés hátterében személyes okok állnak, derült ki a Nokia szóvivõjének szûkszavú beszámolójából.

 • Visszaköveteli az Apple a 4G iPhone elveszett prototípusát

  Visszaköveteli az Apple a negyedik generációs (4G) iPhone elveszett prototípusát, beismerve ezzel, hogy valóban az informatikai óriáscég tesztkészüléke került a Gizmodo technológiai szakportál birtokába.

 • Nem frissül tovább a Sony Ericson Xperia X10 család

  2010-ben már kiszivárgott egy dokumentum az Xperia X10 család frissítési terveirõl, de akkor még sokan kételkedtek, illetve reménykedtek benne, hogy nem igazi a doksi. Mostanra kiderült: valóban nem lesz új (igazából régi) Android rajta.