rss
 • Mobilinternet a Kálvin tértõl a Szabadság térig

 • Share on Tumblr

  Budapest szívében mutatta be Közép-Európa leggyorsabb mobil-internet szolgáltatását Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Rogán Antal, a Belváros-Lipótváros polgármestere.

  Élesben demonstrálták azt a csúcstechnológiát, amelynek használatával a mai naptól a Dunakorzón, áprilistól pedig a belváros új Fõutcáján, a Kálvin tértõl a Szabadság térig tartó 3,3 kilométeres sétálóutcán, az átlagos sebesség tízszeresével száguldhatnak az információs szupersztrádán a laptopos vagy okostelefonos internetezõk.

  A mobilinternet mára egyre inkább a mindennapi élet részévé válik. A különbözõ mobilkészülékeken is mindennapossá vált az internetelérés, a gyors böngészés a weben, illetve az e-mail és közösségi alkalmazások, mint például a Facebook, a Twitter és a Live Messenger használata. Az egyik leggyorsabban növekvõ közösségi oldal, a Facebook globális felhasználóinak immáron mintegy 30%-a mobiltelefonjáról használja az oldalt, s ez a közösség folyamatosan igényli a kapcsolat sebességének növelését.

  Éppen ezért az elmúlt idõszakban a Vodafone jelentõs technológiai fejlesztéseket hajtott végre a mobilinternet területén. A mai naptól, elsõként a hazai piacon, a Vodafone ügyfelei számára elérhetõ a minden eddiginél nagyobb, 21 megabites letöltési sebesség. Ez lehetõséget nyújt az online játékok vagy az úgynevezett streaming video nézésre is a mobil eszközökön akár HD minõségben is. A nagyközönség számára is elérhetõ újdonság persze nem csak ezeken a területen javítja a felhasználók internetezési élményét, hanem a számukra megszokott környezetben is olyan gyors hozzáférést tesz lehetõvé, amilyet a többség eddig a vezetékes internet világában sem tapasztalt.

  "Elõfizetõink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nõ, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése." - mondta dr. Beck György. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója aláhúzta, hogy a Vodafone kitûzött célja a mobilinternet területén a leggyorsabban fejlõdõ és leginnovatívabb vállalattá válni. "Folyamatos fejlesztéseinkkel, amelyeknek újabb mérföldkövéhez érkeztünk el a 21 megabites sebesség bevezetésével, közel állunk ahhoz, hogy megvalósítsuk ezt. Hiszünk abban - és a mobil internetes szolgáltatásaink iránti egyre fokozódó igény is ezt mutatja -, hogy a helytõl és eszköztõl független internet hozzáférés rövid idõn belül a felhasználók természetes elvárásává válik."

  A Vodafone az ügyfelei körében egy év múlva 300-400 ezer közti rendszeres internetezõre számít, három éves távlatban a vállalat célja az, hogy számlás elõfizetõinek többsége megoldásain keresztül kapcsolódjon a digitális világhoz.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kína felé terjeszkedik a Dell

  Nem csak az Acer, hanem a Dell is megpróbált belépni az okostelefonok piacára, ám az elsõ prototípusok az amerikai szolgáltatók számára nem voltak elég meggyõzõek, mivel azok nem vonultattak fel olyan egyedi szolgáltatásokat, melyek miatt érdemes lett volna értékesíteni azokat.

 • Saját fejlesztésû szoftverrel mutatott be okostelefont a Samsung

  Saját fejlesztésû, nyílt forráskódú mobiltelefon-szoftverrel mutatott be okostelefont a Samsung.

  A világ második legnagyobb telefongyártójának számító dél-koreai vállalat és helyi riválisa, az LG régóta próbál betörni az olyan okostelefonok közé, mint a Blackberry vagy az iPhone.

 • Európia Bizottság jelentõsen csökkentené a mobilozást

  Már három év múlva jelentõsen mérséklõdhet az az összeg, amit az a távközlési szolgáltató fizet, amelyik hálózatából indul a hívás annak a cégnek, amelyikben végzõdik.

  Az elképzelés szerint a jelenlegi átlagos 8 euró centes díj percenként 2 euróra csökkenne. Az NHH rendelkezése szerint a hazai szolgáltatók jövõ év január elsejétõl a jelenlegi 20 forint/perc körüli végzõdtetési díjakat kötelesek 16,84 forint/perces díjszabásra mérsékelni.

 • A Föld lakosságának a fele rendelkezik mobiltelefonnal

  3,9 milliárdra növekszik a mobiltelefon elõfizetõk száma 2008-ban, ez az érték 2013-a pedig eléri az 5,6 milliárdot, derült ki egy nemrég elvégzett tanulmány alapján, melyet a Strategy Analytics készített.

  Ezek alapján, figyelmen kívül hagyva, hogy sokan két elõfizetéses mobiltelefont használnak, a föld lakosságának fele használ majd mobiltelefont 2010-ben, szemben a 40%-os értékkel, mely 2008-ban észlelhetõ.

 • Az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt közel félmillió hívást kezdeményeztek

  A Kínában most véget ért olimpia nem csak a sport és látvány szempontjából volt lenyûgözõ.

  A China Mobile szóvivõje beszélt arról, hogy az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt majdnem félmillió, egészen pontosan 490 ezer hívást bonyolítottak le az ünnepségnek helyt adó stadionban és annak környékén.

 • Nem fogy a Nexus One

  A Google Nexus One mobiljáról minden tesztben ódákat zengenek, ennek ellenére az eladási adatokon nagyon nem látszik ez a kiválóság. A keresõóriás január elején mutatta be a készüléket, de mindössze 80 ezer darabot értékesítettek egész januárban úgy, hogy az elsõ 20 ezer példány az elsõ héten fogyott és ez a tendencia nem is nõtt a jelek szerint. Ez a szám egy átlagos okostelefon esetében jónak lenne mondható, de mindenki a nagy nevekhez, a sikeres iPhone és Motorola Droid mobilokhoz hasonlítja - jogosan - a mobilt.

 • Panasonic távirányító az iPhone-ból

  A Panasonic TV-távvezérlõvé változtatja Apple mobil eszközeinket.

 • A T-Mobile 3G/HSDPA-hálózatát folyamatosan bõvíti

  A szolgáltató szélessávú internetszolgáltatása, az 1 vagy 2 éves hûségnyilatkozat esetén fél éven át 50%-os havidíjkedvezmény és a júliusban és augusztusban a havi díjban foglalt, legalább a kétszeresére megnövelt adatmennyiség így már közel 6 millió ember lakóhelyén elérhetõ.

  A szolgáltató az év végéig a tavalyinál nagyobb számú új települést fed le szélessávú hálózatával, azonban a területi lefedettség bõvítése mellett a hálózat kapacitására is kiemelt figyelmet fordít.

 • MicroSD-vel titkosítható a telefonhívás

  A német Giesecke & Devrient nevû vállalat 2010. decemberében lerántotta a leplet az egyszerûen csak Mobile Security Card Voice Edition 2.0 névre keresztelt eszközérõl, amely képes valós idõben kódolni és dekódolni a telefonbeszélgetéseket.

 • Sony Ericsson Xperia X10 - 2011-tõl elérhetõ a multitouch funkció is

  A japán-svéd gyártó elérhetõvé tette a SonyEricsson Xperia X10 mobiljára a multitouch-támogatást tartalmazó szoftverfrissítést.

  2011. január közepétõl csak az anyaországban, Japánban érhetõ el hivatalosan az új funkciót tartalmazó frissítés az NTT DoCoMo szolgáltatón keresztül, 2011. február 1-után már a világg többi táján is letölthetõ az utpdate.

 • Symbian Anna a régebbi modelleken is

  Júliustól Symbian Anna platformmal kerülnek piacra a Nokia C6-01, C7, E7 és N8 modellek, augusztustól pedig a korábbi vásárlók számára is elérhetõ lesz.

 • Távozik a Sony Ericsson nyugat-amerikai részlegének regionális vezetõje

  Március végén távozik a Sony Ericsson nyugat-amerikai részlegének regionális vezetõje.

  A japán-svéd gyártó nem sokkal a profitfigyelmeztetés után újabb vezetõ távozását jelentette be. Nahmi Jarwala a Sony Ericsson nyugat-amerikai részlegének regionális vezetõje március végén távozik a cégtõl, aki idáig az Egyesült Államok és Kanada piacaiért volt felelõs.

 • AGPS frissítés a Galaxy S-re

  Mûholdak elõl elzárt területeken is képes a tartózkodási hely viszonylag pontos meghatározására a Samsung Galaxy S.

 • A Nokia megint fizet

  A Nokia 2008 júniusában zárta be a németországi, Bochum melletti gyárát, mely egyben az ott dolgozó 2.300 alkalmazott elbocsátását is jelentette.

  A kiesõ termelést az alacsonyabb bér és járulékos költségeket ígérõ Romániában megnyitott üzem pótolja. A Nokia, az üzemi tanács képviselõi és a német IG Metall szakszervezeti szövetség Düsseldorfban állapodott meg a dolgozói kártalanítás mértékérõl.