2024.04.26. - Ervin

2009 öt legizgalmasabb Windows Mobile telefonja

Ismét lezártunk egy évet, és ideje osztályozni a gyártók készülékeit. Mint azt már olvashattátook a korábbi cikkekben már bemutattuk a 10 legjobb mobilt, az öt lejobb Android készüléket, most olvashatjátok hogy szerintünk hogyan is alakult az év Windows Mobile termése.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Abban szerintem sokan egyetértünk, hogy a jelenleg elérhetõ Windows Mobile (késõbbiekben WinMo) készülékek közül idén magasan verte a mezõnyt a HTC HD2, melyet hivatalosan októberben mutattak be világszerte, kivéve az Egyesült Államokban, oda még ezután érkezik meg. A tajvani székhelyû mobiltelefon gyártó nagyszerû munkát végzett, amikor megtervezte a konfigurációt. A hatalmas, 4.3 inches kapacitív kijelzõ 480 x 800 pixeles WVGA felbontást képes megjeleníteni, plusz egy 1GHz-es Snapdragon processzort is kapott.

A Samsung Omnia II könnyedén befutott a második helyre. A telefont még nyáron adták ki a Windows Mobile 6.1-es verziójával, de késõbb felfrissítették a 6.5-tel. A telefon 3.7 inches AMOLED rezisztív kijelzõje 480 x 800 pixeles felbontást képes megjeleníteni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az idei év egyik legütõsebb mobilja.

A harmadik helyre a HTC Touch Pro2-t rangsoroljuk, amely 528MHz-es Qualcomm MSM7200A processzorral, 512MB ROM-mal és 288MB RAM-mal érkezett meg, és akkor még nem említettük a QWERTY billentyûzetet és a 3.6 inches TFT-LCD érintõkijelzõt, amely szintén 480 x 800-as felbontást tud megjeleníteni. A HTC korábban világtelefonként jelentette be még májusban.

A Toshiba TG01 szerezte meg a negyedik helyet a toplistán. Egy tökéletes okostelefon, amely 1GHz-es Snapdragon processzorral és egy óriási, 4.1 inches TFT érintõkijelzõvel látott napvilágot. A felbontás megegyezik a fent említett Touch2-ével, viszont nagy elõny a toshiba számára, hogy okostelefonja még 1 centiméter vastagságú sincsen, egészen pontosan 9.9 mm

Végül az LG eXpo GW820-szal zárul a sor. A listán õ a legfrissebb modell, épp csak mostanában mutatták be. Nézzünk meg néhány specifikációt: 3.2 inches TFT érintõkijelzõ, kicsúsztatható QWERTY billentyûzet, 1GHz Qualcomm Snapdragon processzor, 512MB RAM és ROM, valamint 16GB-ig támogatott a bõvítés.