rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • 5 Minutes Break mozgásfigyelõ mobil aklamazás - már elérhetõ!

 • Share on Tumblr

  Nemzetközi sikert ért el a magyar fejlesztésû 5 Minutes Break mobilalkalmazás, amely figyeli mozgásunkat, és ránk szól, ha szerinte már túl régóta tespedünk.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A gyõri székhelyû HelloAndroid.com fejlesztõcsapata által kreált mobilszoftver készülékünk mozdulatlansága alapján jelzi, ha úgy gondolja, hogy most már ideje lenne egy kis mozgásra. Az 5 Minutes Break címû, az Android Marketrõl ingyenesen letölthetõ alkalmazást a nemzetközi Move Your App Challenge versenyen a zsûri negyedikként rangsorolta, a közönségszavazatok alapján pedig 2. helyezést ért el. A Marketen péntek óta elérhetõ alkalmazást letöltõ felhasználók száma gyorsan közelíti az ezret.

  Az app elsõsorban az irodai környezetben dolgozók egészséges élet módját segíti elõ bizonyos idõközönként (konkréten az általunk beállított munkaidõ intervalluma alatt óránként) elvégzett egyszerû tornagyakorlatok segítségével. A gyakorlatok kidolgozásánál a Széchényi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézete Testnevelési Tanszékének szakmai tanácsait vették igénybe a fejlesztõk.

  Egy rövid szöveges ismertetést, valamint egy a mozdulatsort bemutató animáció megtekintése után kell megmozdulnunk, természetesen telefonnal a kezünkben. Így a mobil - a beépített mozgásérzékelõ szenzornak köszönhetõen - követni tudja a végrehajtott mozdulatsort, és annak befejeztével egy kiértékelést ad, hogy mennyire sikerült azt csináljuk, amit megmutattak nekünk. Amennyiben a gyakorlatot sikerült egy bizonyos szint felett teljesíteni, a következõ gyakorlat is kiválaszthatóvá válik.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • I8700XXKD1 - Samsung Omnia 7 firmware 2011 jûlius

  Letölthetõ a legújabb firmware a Samsung i8700 Omnia 7, Windows Phone 7-es mobilhoz. A Microsoft mobil operációs rendszerét futtató Omnia 7 legújabb szoftverének száma I8700XXKD1 lett, az XKC1-et váltja fel.

 • Magyarországon 100 lakosra már 117 mobil-elõfizetés jut!

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint 2008 negyedik negyedévének végén Magyarországon 100 lakosra 117 mobil-elõfizetés jut. A vonalas elõfizetések száma továbbra is csökken.

  A KSH gyorsjelentése szerint Magyarországon 2008. szeptember végén a mobil-elõfizetések száma megközelítette a 11,8 milliót. A telefonbeszélgetések idõtartamának 74 százalékát mobiltelefonokról indított hívások tették ki. Miközben a kábeles telefonálás egyre népszerûbb, a vezetékes vonalak száma tovább esett.

 • BlackBerry OS 6.1 - WLAN Hotspot támogatással

  NFC támogatással és WLAN Hotspot szolgáltatással érkezik a BlackBerry OS legújabb változata.

 • Észak-Amerika telefonpiacának közel felét uralja a Samsung és az LG

  A Samsung térnyerése Európában és Észak-Amerikában egyaránt az elegáns vonalvezetésû kagylókkal kezdõdött, melyet a csúszkás modellek, majd az iPhone megjelenése után az érintõkijelzõs eszközök áradata követett.

  Az LG hosszú ideig a nagyobbik dél-koreai gyártó árnyékában járt csak, és annak lépéseit követve kapaszkodott fel a nagy gyártók közé, ám az utóbbi idõben egyre több innovatív ötlettel áll elõ, helyenként megelõzve ezüstérmes társát is.

 • Android lehetõségek iPhone-ra

  A widgetek immár nemcsak az Android és a Symbian rendszerû telefonokra érhetõk el, hamarosan az iOS 5-t futtató modellek is támogatják majd.

 • Nokia Maps Series 40 mobilokra is

  Elõre telepített és utólag letölthetõ térképek segítségével offline keresésre és útvonaltervezésre is képes a Nokia Maps Series 40 modellekre kiadott változata.

 • Nagysebességû Bluetooth szabvány érkezik

  Alig hogy kirobbantak a jövõ nyáron érkezõ Bluetooth 2.2 szabvány körüli hírek, a Bluetooth SIG (Special Interest Group) hivatalosan is megerõsítette a Wireless Week számára az új szabvány érkezését, mely azonban teljes verzióugrással, Bluetooth 3.0 néven fog érkezni.

  Mike Foley, szerint az új szabvány nem csupán a nagyobb sebességû átvitelre összpontosított, hanem a gyorsabb kapcsolatfelépítést is szem elõtt tartotta, így gyakorlatilag minden fronton javulást ígér az új szabvány.

 • 2010-es frissítésen esett át az Androidos Facebook

  200 milliónyi aktív mobilos felhasználóval büszkélkedhet a Facebook. Úgy gondolták, hogy egy részüknek adnak egy kis ajándékot: az androidos app már be is frissült, jövõ héten jön az iOS-re szánt újításcsomag. Emellett egy kicsit az "asztali" Facebook is megújult.

 • Google Maps 4.4 Androidra

  Közeli helyek kényelmes keresését és nyitvatartási idõk elérést is lehetõvé teszi az új Google Maps.

 • Holnaptól kapható az androidos Pulse

  A T-Mobile holnap kezdi meg a legolcsóbb hazai Android OS-szel szerelt mobil forgalmazását.

 • Windows és Android egy mobilon

  A HTC Diamond2 egy népszerû készülék, amit az is jól jelez, hogy több kínai klónja is létezik már. Most egy olyat mutatunk, ami több szempontból is érdekes lehet.

 • iOS 5 beta 3 - 2011 július

  Az Apple bemutatta az iOS 5 2011 júliusi tesztváltozatát, amely hivatalosan csak a fejlesztõk számára érhetõ el. Az új verzióban nemcsak optimalizálás, hibajavítások találhatók, de számos újdonság is. Friss funkció, hogy a helyhez kötött szolgáltatások engedélyezhetõk és letilthatók bármikor, valamint megadható, mely programoknak engedélyezett az ehhez való hozzáférés, ezzel együtt a Voice Roadming is ki-, bekapcsolható lett.

 • Skype kliens az Android Marketen

  Hivatalosan is megjelent az Android Marketen a Skype saját kliensprogramja, ingyen letölthetõ. Az alkalmazás segítségével lehet Skype-Skype, Skype-mobil és Skype-vezetékes hívásokat is bonyolítani, az aktuális díjakról a Skype oldalán lehet informálódni. Természetesen minden egyéb funkció, úgymint a chat és az üzenetküldés is használható a mobilos klienssel. Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban csak Wi-Fi internetkapcsolattal használható a Skype, hogy ne a mobilhálózatot terheljék.

 • Hívásokat is kezel a Sharp IS01 internettábla

  Hagyományos hanghívásra is képes a Sharp 5 hüvelykes kijelzõvel és teljes QWERTY gombsorral szerelt internettáblája.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%