rss
 • Nokia Maps Series 40 mobilokra is

 • Share on Tumblr

  Elõre telepített és utólag letölthetõ térképek segítségével offline keresésre és útvonaltervezésre is képes a Nokia Maps Series 40 modellekre kiadott változata.

  2011 júniusában hivatalosan is leleplezésre került a Nokia Maps térképes szoftver Series 40 alapú hagyományos mobiltelefonokra szánt változata, mely beépített GPS hiányában a GSM adótornyok jelei alapján is képes meghatározni a készülék pillanatnyi tartózkodási helyét, ám ez kisebb adatforgalmat igényel. Maga a szoftver hangos navigációra egyelõre nem képes, egészen pontosan ilyen tudás egyelõre nem került említésre, noha korábban a Nokia 2710-es már rendelkezett ezen szolgáltatással.

  A Nokia Maps új változata a C2-02, C2-03 és C2-06 modelleken elõre telepítve is elérhetõ, méghozzá a regionális térképekkel együtt, vagyis a konkurens modelleken elérhetõ Googla Maps integrációtól eltérõen a Nokia készülékei adatforgalom nélkül, közvetlenül az alapcsomagból kiemelve is képesek a térképek böngészésére, címkeresésre, illetve útvonalak tervezése és követésére. A Nokia Maps for Series 40 ezen túlmenõen az útvonalak és helyszínek megosztására is alkalmas, méghozzá rövid szöveges üzenetekben, illetve az offline térképek frissítésére is lehetõség nyílik.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Legyen Ön az Ovi Maps navigációs hangja!

  Az Év Navigációs Hangja verseny fõdíja 1 millió forint és egy Nokia N97 – a dicsõségen felül.

  A T-Mobile és a Nokia ugyan hivatalosan még nem jelentették be az Év Navigációs Hangja verseny indulását, azonban a weboldaluk már elérhetõ, és abszolút mûködõképesnek tûnik. A részvételhez csupán egy regisztráció szükséges a http://evhangja2009.hu/ weboldalon, és egy mûködõ mikrofon.

 • Bõvül az érintõkijelzõs telefonok piaca

  Az érintõkijelzõs készülékek iránti kereslet folyamatosan emelkedik, jövõre pedig a teljes mobiltelefon, PDA, MID, PND és UMPC piac akár ötmilliárd dollárosra, azaz 845 milliárd forintosra is bõvülhet, melybõl nyilván mindegyik gyártó szeretné kivenni a részét.

  Érintõkijelzõs telefonokat már jóval az Apple iPhone megjelenése elõtt is lehetett kapni, hiszen a PDA-k, Symbian UIQ modellek és érintõkijelzõs Windows Mobile okostelefonok jóval korábban piacon voltak, de sosem tudták a vevõréteg jelentõs részét megcélozni, melynek egyik oka az operációs rendszerük bonyolultsága, másik oka pedig a bevitel körülményessége a stylus használata miatt.

 • A fehérnemû kiszorította a mobiltelefont az ajándéklistáról

  Budapest - A gazdasági válság ellenére sem költenek az emberek karácsonyra kevesebbet a tavalyinál - állapította meg a Kirakat.hu és a Szonda Ipsos kutatása.

  Továbbra is az illatszerek, ruházati cikkek, könyvek, valamint a gyermekjátékok számítanak a legnépszerûbb ajándékoknak, de a fehérnemû kiszorította a mobiltelefont a tízes ajándékötlet-toplistáról - állapítja meg a felmérés.

 • Késik a Nokia N900

  Hivatalosan is megerõsítést nyert, hogy a finn gyártó elsõ Maemo 5 alapú telefonja november elõtt nem kerül a boltok polcaira.

 • Andoid 2.2-es mobi a Huawei-tõl

  A Huawei már korábban is megerõsítette, hogy hamarosan elõrukkol egy Android 2.2 Froyo platform köré épített modellel, melyet végül az Engadget kínai oldala képekkel is alátámasztott.

  A várhatóan szolgáltatói kínálatban különféle álnéveken piacra kerülõ készülék 2,8 hüvelykes, 240x320 képpontos érintõkijelzõt, 3,2 megapixeles kamerát és HSDPA átviteli képességet is kapott.

 • Widget a Nokiára - kiemeli az elmulasztott eseményeket

  A finn gyártó Nokia Beta Labs fejlesztõlaborja egy vadiúj, bár még béta állapotban lévõ programot mutatott be, amely a fõképernyõn új módon jelzi az elmulasztott eseményeket. A fõképernyõre kitehetõ widget egyértelmûen és színesen mutatja a nem fogadott hívásokat, olvasatlan e-maileket, szöveges üzeneteket és naptári bejegyzéseket a fõképernyõn, így azonnal tudomás szerezhetõ arról, mi történt, amióta nem nézte meg a felhasználó a mobilját.

 • 60 megabites letöltési sebességre is képes az LG LTE chipset

  Még mindig javában dúl az LTE-WiMAX háború, bár a folyamatos kisebb befektetéssel kecsegtetõ LTE egyre inkább gyõztes megoldásnak tûnik.

  Az LTE, azaz a 4G megoldás egyik lehetséges alternatívája igen komoly lehetõségeket tartogat a letöltési sebesség szerelmesei számára az elméleti 100 megabites letöltési és 50 megabites feltöltési sebességével.

 • 2010.06.01-tõl elérhetõ a 3G Skype!

  2010.06.01-tõl elérhetõ az Apple App Store-jában a legnépszerûbb VoIP szoftver, a Skype 2.0 verziója, amely egy-két fontos újítást is hozott.

 • A Sony az Apple babérjaira tör

  Zene- és videóletöltõ-szolgáltatást indít a Sony, amely az Apple babérjaira tör e szolgáltatás piacán.

 • Megérkezett a 2010-es Nokia C5 firmware frissítés

  A finn gyártó Nokia C5 mobiljához új szoftverfrissítés érkezett, a friss verziószám a 032.010. Az új verzióban megtalálhatók a kötelezõ hibajavítások, gyorsítások, amelyek mind megfoghatatlanok az átlagos felhasználó számára.

  Ami érdekes lehet, az az új Facebook alkalmazás, valamint a Qik program, ez utóbbival videókat rögzíthetünk és oszthatunk meg közvetlenül a telefonról.

 • Android 2.3.4-es frissítés Sony Ericson készülkékekre

  Régi verziószámmal rendelkeznek a Sony Ericsson készülékek, így már ráfért egy adag frissítés a modellekre - ezt maga a gyártó is tudja, így 2011 november elején bejelentették, hogy közel 11 készülékük kapja meg az Android 2.3.4-es frissítést.

 • Plantronics Explorer 395 - a díszes Bluetooth headset

  Krómberakásokkal díszített egyszerû és elegáns Bluetooth headsetet mutatott be a Plantronics.

 • Átalakítások - LG Sentio, dLite és GS170 a T-Mobile számára

  Az érintõkijelzõs LG Sentio Európában 2010. árpilisa óta kapható, méghozzá GS500 Cookie Plus néven, mely 3 hüvelykes, 240x400 képpontos rezisztív megjelenítõt, QVGA videók rögzítésére is alkalmas 3,2 megapixeles kamerát, 3,6 megabites HSDPA átviteli képességet, RDS FM rádiót, GPS és sztereó Bluetooth modult, 30 MB belsõ memóriát, microSD kártyahelyet és 3,5 óra beszélgetést biztosító 900 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

 • Swype Android 3.0 - Honeycomb internettáblákhoz

  2011 júniusától elérhetõ a szélsebes szövegbevitelt biztosító Swype Android 3.0 Honeycomb internettáblákhoz szánt változata.