rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Kevesebb új mobiltelefont adnak el jövõre a válság miatt

 • Share on Tumblr

  London - A legvisszafogottabb becslések szerint majdnem négy százalékkal kevesebb új mobiltelefont adnak el jövõre, de a visszaesés akár 27 százalékos is lehet 2008-hoz képest a The Financial Timesnak nyilatkozó elemzõk szerint.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A londoni gazdasági napilap szerint tavaly 15 százalékkal 1,15 milliárdra emelkedett az eladott új mobilok száma, és idén is még tíz százalékkal bõvül a piac, ami az elsõ néhány hónap jó eredményeinek köszönhetõ.

  A növekedés az utóbbi 15 évben csak egyszer, 2001-ben torpant meg, amikor négy százalékkal esett vissza az új készülékek eladása, jövõre pedig megint nehéz éve lehet a magas növekedési rátákhoz hozzászokott iparágnak: a nemzetközi pénzügyi válság miatt a telített nyugati piacokon sokan inkább nem cserélik korszerûbbre a készüléküket, és lelassul a növekedés a fejlõdõ országokban, ahol a legtöbb vásárlónak korábban nem volt mobiltelefonja.

  Andrew Griffin, a Merrill Lynch elemzõje szerint 2009-ben világszerte öt százalékkal esik vissza az új készülékek eladása. Rod Hall, a J.P. Morgan szakértõje szerint legalább 3,9 százalékos lesz a csökkenés. Vincent Rech, a Société Générale elemzõje szerint ha a világgazdaság stagnálni fog jövõre, akkor a visszaesés a 27 százalékot is elérheti - írja a The Financial Times.

  A legnagyobb gyártó, a finn Nokia már az idei harmadik negyedévben is szokatlan eredményeket produkált: jelentõsen zsugorodott a profitja, esett az árbevétele, piaci részesedése pedig 40-rõl 38 százalékra csökkent. A világgazdasági lassulás a Sony Ericcsont sem kímélte: a japán-svéd gyártó a harmadik negyedévben 25 millió euró veszteséget termelt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Két 2010-es Sony Ericsson headset (képekkel!)

  A japán-svéd gyártó 2010. június elején mutatta be a Sony Ericsson VH110 és a Sony Ericsson VH410 Bluetooth headseteket. A két új modell a VH700 készüléket bõvíti immár családdá. Mindegyik Bluetooth füles a Greenheart széria tagja, mivel újrahasznosított mûanyagból készültek, valamint vízbázisú festékkel színezék õket, amely környezetkímélõbb az olajalapúaknál. Ezzel együtt a csomagolásuk is a lehetõ legkisebb és szintén „zöld”.

 • Csökkenti NAND Flash termelését a SanDisk és a Toshiba

  Az elmúlt negyedév során igen gyengén szereplõ SanDisk és Toshiba a gazdasági nehézségekbõl fakadó kereslet-visszaesésre hivatkozva januárban 30 százalékkal csökkenti a NAND Flash memóriák gyártását.

  A Yokkaichi nevû japán városban található négy SanDisk-Toshiba közös gyáregység közül kettõ (Fab 3 és Fab 4) december 31 és január 12 között teljesen leáll, utána pedig az eredeti gyártókapacitás 70 százalékán üzemel majd.

 • A Nokia a 4G-vel akarja meghódítani Amerikát

  Kisebb visszaesés után továbbra is a Nokia uralja a mobiltelefon piac 38 százalékát, mely fõ bázisa minden kétséget kizáróan Európa. Az Egyesült Államok meghódítása kapcsán a gyártó hagyományos, szolgáltatói igényeket a lehetõ legjobban visszautasító termékpolitikája jól láthatóan nem vezetett eredményre.

  A finn gyártó sokáig nem hagyta, hogy készülékének menüjét egy-egy gyártó a saját igényei szerint átszabja, vagy hogy bizonyos funkciókat letiltson, esetleg a gyártó megoldásaitól eltérõre cseréljen.

 • Android 2.3 az iPhone 3G-n!

  Egy Apple iPhone feltörése 2011-ben nem okozhat komoly gondot egyetlen hackernek sem, mégis hírnek számít, hogy a legújabb mobilos Android rendszert, a 2.3 Gingerbread-et ráhekkelték az almás telefonra.

 • Aranyosi Péter szerint az Android telefonoké a jövõ – ZTE Blade sztárszemmel

  Aranyosi Péter elsõk között tesztelte a ZTE Blade nevû készülékét, amely az eddigiektõl eltérõen immár saját néven jelent meg a hazai mobilpiacon.

 • 5.1-es térhangzás mobilon

  Az idei Mobil Világ Kongresszuson az LG és a Dolby elsõ ízben mutatta be nyilvánosság elõtt az 5.1 csatornás surround hangzást mobiltelefonon, amelynek alapja a Dolby Mobile technológia és egy Android operációs rendszerû okostelefon.

 • Gyári hibásak az iPhone 4-ek

  Konstrukciós hibák merültek fel a legújabb iPhone modellben. A képernyõ sárgaságot kap, az antenna pedig enyhén szólva alulteljesít valós használat (azaz kézbevétel) mellett.

 • A Skype is beszállt a mobiltelefon-gyártásba

  Skype-olni egyes mobilokon már eddig is lehetett, de a jelek szerint a cégnek ennyi nem elég. A Business Week értesülései szerint a Skype saját mobiltelefont készít, és a 3 Mobile nevû, Európában, Ázsiában és Ausztráliában jelen lévõ mobilszolgáltatóval közösen szövöget terveket. A „fehér telefon" kódnéven futó mobilt október végén fogják útjára indítani Nagy-Britanniában, Olaszországban, Hong Kongban és Ausztráliában, s további öt országban tervezik forgalmazni a késõbbiekben.

 • Az idei mobil-hajító világbajnokságot egy kutya nyerte

  Észtországban rendezték az idei évi mobil-hajító világbajnokságot, amelyben a házigazdák domináltak.

  A férfiak és a nõk között egyaránt egy-egy észt versenyzõ gyõzött, elõbbiben 85 méterrel, utóbbiban pedig 41 méterrel.

  A gyermekek között viszont már 12 éves finn diadalmaskodott, aki 55 méter messzire tudta eldobni mobiltelefonját.

 • Az Ericcson hálózaton 5,8 Mbit-es feltöltési sebességet mutattak be

  Az Ericsson és az olasz 3 Italia kereskedelmi hálózaton mutattak be 5,8 megabites feltöltési sebességet HSPA hálózaton.

  A feltöltési sebesség növelése és a hálózat késleltetésének csökkentése rendkívül fontos a felhasználói élmény fokozásában.

 • Az iPhone 4G minden idõk legsikeresebb Apple-terméke

  Több mint 1,7 millió 4G iPhone fogyott a készülék világpremierjének elsõ három napján, azaz most már biztos, hogy ez a telefon minden idõk legsikeresebb Apple-terméke - közölte az amerikai informatikai vállalat vezérigazgatója.

 • Google Goggles - már fordít is

  Mindenki hallott már a Google Goggle nevû mobil alkalmazásáról, amely arról ismeretes, hogy a kamerakép segítségével felismer tárgyakat, majd arra akár rá is keres az interneten, ha még többet szeretnénk megtudni róla. Az Android rendszer használói most örülhetnek, egy új funkcióval bõvült a Goggles tárháza, mostantól akár már fordítani is képes

 • A gyenge eredmények akár a Sony és Ericsson közötti szövetség végét is jelenthetik

  A német Reuters számára adott interjújában Howard Stringer, a Sony elnök vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy tervezik-e az Ericssonnal való szakítást, vagyis a Sony Ericsson esetleges felszámolását azt válaszolta, hogy nem egyszerû egy partner kivásárlása egy közös üzletbõl.

  A Sony idén márciusban 17 százalékkal csökkentette az idei évre tervezett profitját, mely a Sony elektronikai részlegeinek gyengeségén túl a Sony Ericsson rendkívül gyenge negyedéveinek is betudható.

 • A Vodafone bevezeti Magyarországon a Nokia Messaginget - 2010.05.20-tól elérhetõ

  A Vodafone elérhetõvé teszi Magyarországon a Nokia Messaginget, a finn vállalat egyszerûen használható e-mail és Ovi Chat szolgáltatását. 2010. május 20-a óta mindez az erre alkalmas Symbian-alapú Nokia okostelefonnal rendelkezõ Vodafone-ügyfeleknek is elérhetõ.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%