rss
állatvédő állatmenhely adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica
 • Apple készülékekbe kerül a Samsung processzorok egy része

 • Share on Tumblr

  Texasi félvezetõ gyáregység létesítését tervezi a Samsung, mely révén megnégyszerezhetõ lesz az Apple számára gyártott processzorok száma.

  Pletykák szerint a Texasban 3,6 milliárd dollárért megépítésre kerülõ Samsung félvezetõ gyáregység elsõdleges célja az Apple egyre növekvõ processzor igényének kielégítése lesz, mely idén várhatóan a dél-koreai cég teljes gyártókapacitásának felét fogja lekötni.

  A Samsung egyelõre hivatalosan nem erõsítette meg a feltételezéseket, de számos más forrás alátámasztotta, hogy az Apple idén négyszeres mennyiségû mobil processzor leszállítását kérte koreai partnerétõl. A Samsung félvezetõ divíziója számára az üzlet rendkívül fontos lehet, hiszen az Apple jóval több csúcskategóriás processzort igényel, mint a Samsung saját mobiltelefonos egysége.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Egységes mobiltöltõ 2011-tõl

  Antonio Tajani iparügyi biztos elmondása szerint sikerült megállapodni a szükséges szabványokban, így most már az iparon a sor, hogy megkezdje a gyártást. Az olasz biztos szerint mindenki számára kedvezõ helyzet áll majd elõ, hiszen a mobilárak - a kapcsolt terméknek számító töltõk hiánya miatt - valószínûleg csökkenni fognak, és kevesebb hulladék is termelõdik, hiszen minden háztartásban elég lesz egyetlen töltõt tartani, melyet új telefonok vásárlásakor sem kell lecserélni.

 • Új technológia javítja a mobiltelefonok feltöltési sebességét

  Az Alcatel-Lucent Bell Labs végrehajtotta a világ elsõ helyszíni bemutatóját az LTE alapú vezeték nélküli szélessávú hálózatok sebességét megnövelõ új technológiával.

 • Indiának szabad a lehallgatás

  India lehallgathatja a BlackBerryket.

 • Az iPhone 3G gyári töltõkészüléke áramütés veszélyes!

  Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 3G ultrakompakt kialakítású gyári töltõkészüléke bizonyos körülmények között áramütéssel fenyegethet.

  A vállalat arra kéri azokat a felhasználókat, hogy akik az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Japánban, illetve bizonyos Latin-Amerikai országokban vásároltak iPhone 3G-t, azok mostantól ne használják annak akkumulátortöltõjét.

 • Létszámleépítés a Sonny Ericcson-nál

  A Sony Ericsson második gyenge negyedéve után kétezer alkalmazott elbocsátásával kívánja csökkenteni kiadásait. Lisa Canning, a cég szóvivõje Londonban számolt be a cég leépítésének terveirõl, mely éves szinten 300 millió euró megtakarítást jelenthet a vállalat számára.

  A következõ tizenkét hónap során kétezer alkalmazott kerül utcára, de egyelõre nem tudni, hogy pontosan mely részleget érinti az átalakulás. A Sony Ericsson nettó nyeresége az elõzõ év azonos idõszakában elért 220 millió euróhoz képest 133 millió euróra zuhant, melyet a cég a piaci kedvezõtlen helyzettel és konverziós rátákkal magyaráz.

 • Kijelzõproblémák, készlethiányok a HTC-nél

  A HTC hivatalosan is elismerte a HD2 érintõkijelzõjének komoly hibáit, illetve a Desire gyártása körüli nehézségeket.

 • Dual-SIM-es óramobil a kínaiaktól

  2010-ben megérkezett az elsõ két SIM kezelésére alkalmas, hagyományos számgombokkal is ellátott kínai óramobil.

 • Giga adatforgalomnövekedés

  2011 és 2016 között 18-szorosára nõ a mobil adatforgalom világszinten a Cisco elõrejelzése szerint. A társaság becslése alapján Közép- és Kelet-Európában a mobil adatforgalom kétszer olyan gyorsan bõvül majd, mint a vezetékes.

 • A Samsung visszahívja az SGH-C450-eseket

  A Samsung holland oldala szerint a gyártó visszahívja a 2008 szeptember 1 után gyártott SGH-C450 készülékeit, mivel azok sugárzása bizonyos körülmények között lényegesen meghaladja az elõírtakat.

  Az alacsony árfekvésû készülék elsõsorban kártyás csomagban került értékesítésre több áruházláncon keresztül is.

 • A Nokia és Research In Motion meghosszabbította a több éves partneri megállapodását

  A Nokia és Research In Motion meghosszabbította a több éves partneri megállapodását, melynek keretében a RIM továbbra is licenceli a Nokia GSM, WCDMA és CDMA2000 megoldásait.

  A megújuló megállapodás értelmében a RIM továbbra is elõre fizet majd a megoldások használatáért.

 • Észak-Amerika telefonpiacának közel felét uralja a Samsung és az LG

  A Samsung térnyerése Európában és Észak-Amerikában egyaránt az elegáns vonalvezetésû kagylókkal kezdõdött, melyet a csúszkás modellek, majd az iPhone megjelenése után az érintõkijelzõs eszközök áradata követett.

  Az LG hosszú ideig a nagyobbik dél-koreai gyártó árnyékában járt csak, és annak lépéseit követve kapaszkodott fel a nagy gyártók közé, ám az utóbbi idõben egyre több innovatív ötlettel áll elõ, helyenként megelõzve ezüstérmes társát is.

 • iOS 5.0.1 - itt a frissítés

  2011 novemberében megérkezett az iOS elsõ frissítése, ami az 5.0.1-es verziószámot kapta. A frissítés elsõ sorban az üzemidõ drasztikus csökkenését hivatott orvosolni, de mint késõbb kiderült, továbbra sem felhõtlen az öröm.

 • A Motorola ismét drasztikus költségcsökkentésekre szánta el magát

  A Motorola ismét drasztikus költségcsökkentésekre szánta el magát melynek keretében az alkalmazottak és a vezetõk pénztárcája és karcsúbbá válhat.

  A gyártó befagyasztja a nyugdíjelõtakarékossági csomagokat, a munkavállalói béreket és ezzel együtt lefaragja a felsõ vezetés fizetését is juttatásait is.

 • Az SMS-ezés fejleszti a nyelvi készséget

  Budapest - Brit szakemberek kimutatták, hogy a mobiltelefonon írott rövid szöveges üzenetek fejlesztik a gyermekek nyelvi készségeit.

  A brit Coventry Egyetem kutatói által végzett felmérésben 88, tíz és tizenkét éves kor közötti gyermek vett részt.