rss
 • iBamboo - iPhone zenei dokkoló banbuszból - fotóval!

 • Share on Tumblr

  Adódhat úgy a helyzet, hogy feltétlenül szeretnénk a környezetünkkel is megosztani az iPhona játszotta zenéinket, de mindezt áramot igénylõ hangszórók nélkül.

  Utazás közben a fülhallgató társaink zavarása nélkül biztosítja a zenehallgatás lehetõségét, de sokszor kerülhetünk olyan szituációba, amikor másokat is szerencséltetni kívánunk a dallamos ritmusok élményében. Erre a feladatra sokféle iPhone dokkoló létezik, mellyel kihangosíthatjuk zenéinket és/vagy billentyûzetként is funkcionál, de olyan, ami mindenféle energiafelhasználás nélkül hangszóróként mûködik, nem igazán van. Helyesebben nem volt eddig, de Anatoliy Omelchenko ezt is megoldotta.

  Az iBamboo dokkoló a hangok természetes rezonanciáját kihasználva erõsíti fel a dokkolóba helyezett iPhon saját hangszóróján keresztül megszólaló zenét. A praktikus "erõsítõ" alapanyaga a nevébõl is következtethetõen bambusz, mely messze a legkörnyezetbarátabb matéria, mely valaha is iPhone kiegészítõként szolgált. Egyébiránt a bambusz több oxigént termel, mint a vele megegyezõ felületû fák, és strapabíróbb a mûanyagoknál, de még egyes fémeknél is, hajtása pedig ízletes és egészséges.

  Az iBamboo lényegében egy 30 centi körüli bambusz szár, melyet lézeres technológiával vágnak, és kézzel munkálnak meg, így a növény természetébõl adódóan nincs két egyforma dokkoló. A vásárlók a termék mellé kapnak egy vászon védõtokot is, mely benne van a 25 dolláros árban, és a megrendelést követõen harminc, negyven nappal lehet kézhez venni. Ez az idõtartam elég soknak tûnik, de figyelembe véve a manufakturális gyártást, abszolút érthetõ. Az alábbi videóban látható a mûködése, és az is hallható, hogy nem kíván versenyezni a hasonló célt szolgáló társaival, de mindenképpen érdekes és takarékos, valamint környezetbarát megoldás.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A mobilgyártókra is kihat a válság

  A Gartner piackutató cég egészen a közelmúltig még azzal számolt, hogy az idei esztendõ folyamán valamivel több mint 10 százalékkal fog növekedni a mobiltelefon piac, ehhez képest a piackutatók most már csak legfeljebb 8 százalékos volumen növekedéssel számolnak.

  Carolina Milanesi, a Gartner egyik vezetõ elemzõje az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a mintegy 2 százalékpontos visszaesés hátterében elsõsorban a nemzetközi világválság áll, mely fõleg Európában és az ázsiai régióban lassítja le a mobilpiac növekedését. Tavaly egyébként mintegy 1,14 milliárd telefont adtak el a gyártók.

 • Átalakítható virtuális billentyûzet az Androidos HTC-n

  Akár teljesen újraszabhatjuk a mobilunk virtuális gombsorát, amennyiben Androidot futtató HTC készülékkel rendelkezünk. A tajvani gyártó eredeti billentyûzete átalakítható saját ízlésünk és szokásunk szerint, ráadásul támogatja az Android 2.2 Froyo rendszert is, valamint jó hír, hogy nem szükséges hozzá a telefon rootolása.

 • A Nokia felvásárolja az OZ Communications-t

  A Nokia megkezdte a 220 alkalmazottat foglalkoztató OZ Communications privát cég akvizícióját, mely mobil IM (közvetlen üzenetváltás) megoldásait jelenleg is 5,5 milliós ügyfélbázis használja. A felvásárlással a Nokia esõsíteni kívánja pozícióját az egyszerûen használható és gyors IM és e-mail megoldások piacán.

 • HTC EVO 4G

  A 4G WiMAX hálózatot üzemeltetõ amerikai Sprint és a HTC közösen jelentette be az EVO 4G készüléket.

 • Az okostelefonok éve lesz 2011

  Az okostelefonok éve lesz 2011 - állítja egy amerikai piackutató intézet, amely szerint egy éven belül az Egyesült Államok lakosságának fele használ majd valamilyen nem csupán telefonálásra alkalmas mobilkészüléket.

 • Távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója

  A Reuters értesülései szerint azonnali hatállyal távozott pozíciójából Bob Iannucci, a Nokia mûszaki igazgatója.

  A döntés hátterében személyes okok állnak, derült ki a Nokia szóvivõjének szûkszavú beszámolójából.

 • Az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt közel félmillió hívást kezdeményeztek

  A Kínában most véget ért olimpia nem csak a sport és látvány szempontjából volt lenyûgözõ.

  A China Mobile szóvivõje beszélt arról, hogy az olimpiai játékok megnyitó és záró ünnepségei alatt majdnem félmillió, egészen pontosan 490 ezer hívást bonyolítottak le az ünnepségnek helyt adó stadionban és annak környékén.

 • Gresso modellek karbon-bõr kompozícióban - képpel

  A Gresso bemutatta két új Grand Monaco Sport Collection készülékét, melyek a versenyautókban is alkalmazott karbon-bõr kompozícióból épülnek fel. Az acélnál és az alumíniumnál is sokkal könnyebb, mégis rendkívül erõs anyag elkészítése bonyolult és idõigényes folyamat, mely során a speciálisan elõkészített bõrt szénszálas bevonattal látják el.

 • Android 3.0 a PlayStation-mobilon

  A hardver tervezésekor a játékrajongókra gondoltak.

  A kijelzõ mögül kell kicsúsztatni az irányítógombokat, mint a PSP Go konzolnál, tehát ahol a mobilokon qwerty gombkészlet van, ott ehelyett a PlayStation szabványos gombjai vannak.

 • 2011 júniusi mobil-kiegészítõk a Nokiától

  A finn gyártó nemcsak új telefonokat, de számos új mobil-kiegészítõt is bemutatott 2011 júniusában.

 • Google Talk iPhone-ra és iPod-ra is

  A Google Talk azonnali üzenetküldõ szolgáltatás már az Apple iPhone és iPod Touch tulajdonosok számára is elérhetõvé vált.

  Méghozzá nem külön alkalmazásként, hanem egy online szolgáltatás keretében.

  A kifejezetten Apple modellekhez tervezett web alapú Google Talk a készülékek Safari böngészõjébõl érhetõek el, amit aztán nyitva is kell tartani.

 • Terjeszkedik a Norton - egyre több mobilra elérhetõ az alkalmazás

  A Symantec Mobile Security a meglévõ platfomok mellett iPhone, iPad és Android támogatással segíti a fogyasztókat mobil eszközeik védelmében és kezelésében.

 • Hatszáz fõs leépítés a Nokiánál

  A finn gyártó korábban már bejelentette, hogy belsõ átalakításokat, racionalizálásokat tervez, mely ugyan burkoltan, de egyértelmûen elbocsátásokat jelent.

  A pénzügyi szempontból kevésbé fényes harmadik negyedév, mely ráadásul piaci visszaeséssel is járt végül a Nokiát is elbocsátásokra sarkallta.

 • Sony Ericsson Xperia X10 - 2011-tõl elérhetõ a multitouch funkció is

  A japán-svéd gyártó elérhetõvé tette a SonyEricsson Xperia X10 mobiljára a multitouch-támogatást tartalmazó szoftverfrissítést.

  2011. január közepétõl csak az anyaországban, Japánban érhetõ el hivatalosan az új funkciót tartalmazó frissítés az NTT DoCoMo szolgáltatón keresztül, 2011. február 1-után már a világg többi táján is letölthetõ az utpdate.