rss
 • Android 3.0 a Nexus S mobilon

 • Share on Tumblr

  Érdekes projekten dolgozik egy külsõs fejlesztõcsapat, amely célul tûzte ki, hogy az elsõsorban táblákra szánt Honeycomb verziót mobiltelefonon is mûködésre bírják. A Microsoft eközben frissíti a WP7-et.

  A kezdeményezés eredményeként egyelõre azt sikerült elérni, hogy az Android 3.0 Honeycomb immár elindítható az eredeti Nexus S okostelefonokon. Mivel nemhivatalos projektrõl van szó, a Google támogatásáról eleve le kell mondanunk, azonban így is érdekes a hír, amely kiváló példa a mobil platform rugalmasságára.

  Elsõsorban ezt, vagyis a rugalmasságot, valamint a közösség oldalán mutatkozó kezdeményezõkészséget emelik ki a beszámolókban, hiszen ezúttal nem a Google saját munkájáról beszélhetünk. Az alkotók kiemelik, hogy az operációs rendszer félkész, egyelõre nem minden komponens mûködik, többek között hiányzik például a WiFi, valamint a gyorsulásmérõ támogatása, így jelenleg inkább a kísérletezés fázisában járnak. Legalább ilyen fontos szempont, hogy elsõsorban azok számára lehet érdekes a portolás, akik szeretnék közelebbrõl szemügyre venni a 3.0-ás verziót, ám nem áll rendelkezésükre a megfelelõ hardver, vagyis egy támogatott tábla-PC.

  A Microsoft háza táján viszont befutott az elsõ fontosabb frissítés, amely fontos újításokat ezúttal nem tartalmaz, inkább elõkészíti a terepet a további munka elvégzéséhez, majd az eredmény megfelelõ alkalmazásához. Ennek érdekében javították a szoftverfrissítések rendszerét, amely állításuk szerint szükséges volt a soron következõ fejlesztések kialakításához. A Windows csapat hivatalos blogján olvashatunk a mostani update megjelenésérõl és annak telepítésérõl, az érdeklõdõk pedig valószínûleg jól tudják, hogy márciusban fut majd be a cut-and-paste, néhány kisebb javítás, valamint a Qualcomm 7x30 chipset támogatásának integrálása, ez lesz tehát az elsõ nagyobb eredmény.

  Az egyelõre Mango kódnéven emlegetett következõ verzió valamikor ezt követõen jelenik majd meg, ez már az Internet Explorer 9, a HTML5, valamint a Silverlight támogatásáról gondoskodna, minden bizonnyal további, a szórakoztatást szem elõtt tartó opciókkal együtt. /sg.hu/


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Android 4.0 - Jégkrémszendvics

  A Google karácsonyi ajándék gyanánt kiadta az eggyel régebbi "hivatalos" Google telefonra, a Google Nexus S (vagy Samsung GT-I9020/9023) -ra a 4.0-s verziójú frissítést - amit gyorsan vissza is vontak!

 • Ingyenes Windows Phone 7 alkalmazások az LG Optimus 7-re

  Az LG Electronics és a Microsoft összefogott, hogy a Windows Phone 7 készülékkel rendelkezõ LG ügyfeleknek minõségi alkalmazásokból ingyenes választékot nyújtsanak. Az LG és a Microsoft egy kiválasztott alkalmazásokból álló megújuló portfóliót támogat majd, így ingyenesen használhatók lesznek a Windows Phone 7-re épülõ alkalmazások.

 • Nyereségnövekedés a Nokiánál

  Tovább növelte részesedését a mobiltelefonok piacán a Nokia a harmadik negyedben: elsõsorban az ázsiai és az afrikai eladások erõteljes bõvülésének köszönhetõen 39 százalékra az elõzõ negyedévi 36 százalékról. Bár csökkentek a készülékárak, mennyiségben nõttek az eladások, a nyereségrátát pedig a szigorú költségtakarékosságnak köszönhetõen sikerült feljebb srófolni.

 • 10 minõségi játék Android telefonokra

  A Gameloft neve a mobilos játékok terepén is jól cseng 2010-ben. Most Androidra adtak ki 10 minõségi játékot.

 • Probléma a Nokia N8-al

  Bár operációs rendszere nem a legfejlettebb, a felhasználók szépen veszik a Nokia N8-as modellt, amelyrõl most kiderült, hogy probléma akadhat vele.

  A Nokia egyik vezetõje, Niklas Savander hivatalosan is elismerte, hogy gondok vannak bizonyos Nokia N8 telefonok energiaellátásával. Egyes készülékek maguktól kikapcsolnak és/vagy nem kapcsolhatók be.

 • Sok a baleset a GPS miatt

  Az angol Direct Line nevû biztosítónak a The Mirror-ban megjelent cikke szerint a mûholdas navigáció használata számtalan gépkocsibalesetet okozott. Konkrétan 300 000 sofõr szenvedett már balesetet egy-egy GPS hibás vagy elkésett jelzése miatt.

 • Ha az Apple nem pereskedik, akkor jobban jár

  Az Apple átmeneti elnök-vezérigazgatója a pénzügyi negyedév értékelése során elõrejelezte, hogy cége minden eszközt be fog vetni azért, hogy megvédje a szellemi tulajdonát.

  Pablo Perez-Fernandez, a Global Crown Capital L.L.C. elemzõje szerint egyáltalán nem tûnik bölcs ötletnek az Apple részérõl egy esetleges nagyszabású szabadalomper beindítása, mert az nem csak igen költséges lehet, de egészen biztosan nem vezethet komoly eredményekhez.

 • Kiütéseket okozhat a mobiltelefon?

  Brit tudósok? Mi jut róluk eszünkbe? Hogy mindig kiderítenek valami teljesen értelmetlen dolgot, amirõl aztán a sajtó hírt ad. Most brit dermatológusok szerepelnek a történetben (egészen konkrétan a British Association of Dermatologists), akik szerint a mobiltelefon kiütéseket okozhat a bõrön, konkrétan az ujjakon, a fül környékén és az áll magasságában.

 • Az LG az olcsóbb telefonokat favorizálja

  Piaci elemzõk szerint az LG hamarosan túlszárnyalhatja a Motorolát is, ám a pozíciójának megerõsítéséhez nem elegendõ a felsõ szegmensekben jól szerepelnie.

  Piaci források szerint az LG egyik beszállítója, az Arima 2009-ben már összesen 12 különbözõ 2,5G (GPRS) modell leszállítására kapott megbízást méghozzá 10 milliós darabszámmal.

 • A Pannon árbevétele 1 milliárddal csökkent

  A Pannon ma közzétette 2008 második pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit.

  Az elõfizetések száma 13 ezerrel emelkedett a negyedév során, így annak végére elérte a 3,414 milliót. A negyedév végén a Pannon aktív kártyákra vetített piaci részesedése 33,27 %-os volt, ami 0,27 százalékpontos csökkenést jelent 2008 elsõ negyedévéhez képest. A számlás elõfizetõk aránya ugyanakkor 41,3 százalékra nõtt az elsõ negyedév végi 40,5 százalékról.

 • Szuperolcsó e-olvasó 2010-ben

  Ahogy egy idõ után mindenféle eszközbõl, az e-könyvolvasó/tablet gépek világában is eljött a hiperolcsó masinák ígérete és kora.

 • Kétmagos ARM Cortex-A9 processzorok mobilokba a gyorsabb mûködés érdekében

  Jövõre érkeznek a kétmagos ARM Cortex-A9 processzorok, melyek alacsonyabb fogyasztással és gyorsabb mûködéssel kecsegtetnek.

  A Palm Pré és az Apple iPhone közös tulajdonsága, hogy ARM architektúrára épülnek, melyek az Intel megoldásaitól eltérõen szoftveresen nem kompatibilisek az asztali számítógépekkel, ám lényegesen alacsonyabb fogyasztás mellett is gyorsabb mûködést biztosítanak hordozható eszközök számára.

 • Mobilbank az emberek kényelméért!

  A mobiltelefonok kezdetben csak egyszerû beszélgetésre tervezett eszközök voltak, de egyetlen évtized alatt az élet szinte minden területére belopták magukat, így még a legfeledékenyebbekkel sem szokott elõfordulni, hogy otthon felejtenék a „világ kulcsát”.

  Egy mai modern multimédiás telefon számára az internet elérés az egyik legalapvetõbb szolgáltatást, melyet megapixeles kamera, videófelvevõ, zenelejátszó, rádió, gigászi memória, navigáció és online szolgáltatások garmadája tesz teljessé.

 • Widget a Nokiára - kiemeli az elmulasztott eseményeket

  A finn gyártó Nokia Beta Labs fejlesztõlaborja egy vadiúj, bár még béta állapotban lévõ programot mutatott be, amely a fõképernyõn új módon jelzi az elmulasztott eseményeket. A fõképernyõre kitehetõ widget egyértelmûen és színesen mutatja a nem fogadott hívásokat, olvasatlan e-maileket, szöveges üzeneteket és naptári bejegyzéseket a fõképernyõn, így azonnal tudomás szerezhetõ arról, mi történt, amióta nem nézte meg a felhasználó a mobilját.