rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Újdonságok a Nokia Maps 3-ban!

 • Share on Tumblr

  A finn óriás decemberben indította útjára a számos új funkcióval felvértezett Nokia Maps 3 navigációs szoftvert, mely ugyan továbbra is csak tesztüzemben érhetõ el, de most ismét komoly ráncfelvarráson esett át.

  A cég integrációs törekvéseinek megfelelõen az új Nokia Maps 3 már egyszerûen szinkrónizálható az online Ovi Maps szolgáltatással is, valamint végre a Series 60 3rd Edition Feature Pack 1 és 2 okostelefononkra is elérhetõvé vált.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%


  Az új Maps indulás után azonnal a telefon aktuális pozícióját jeleníti meg, amennyiben annak meghatározására van lehetõség, a 3D nézet ezentúl tetszõleges szögben elfordítható és dönthetõ is, valamint a 2D és 3D megjelenítés közötti váltás térkép, mûholdkép és domborzati nézetben is rendelkezésre áll.

  Szintén újdonság, hogy a kedvenc helyekhez ezentúl könnyen tervezhetõ útvonal, valamint a menürendszer is kisebb racionalizáláson esett át.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • LCD-AMOLED vagy Super-AMOLED kijelzõ? (videóval)

  Sokunkban felmerült már bizonyára a kérdés, hogy a mostanában oly’ divatos kijelzõ-típusok közül vajon melyik lehet a tényleg nekünk való. Mint tudjuk, az AMOLED megjelenítõk gyönyörû, élénk színeket, erõs kontrasztot biztosítanak, emellett alig fogyasztják az akkumulátorban lévõ energiát, azonban van egy achilles-sarka, ez pedig a napfény. Kint a szabadban is akar a felhasználó telefonálni, mobilnetezni, stb., ez azonban embert próbáló feladat lehet napfénynél.

 • Interaktív forgalomfigyelõ indult okostelefonokra

  Internetkapcsolattal rendelkezõ okostelefonokra forgalomfigyelõ rendszer indult Magyarországon.

 • Egyre többen mobil interneten

  A mobil internet elterjedésének és az országos mobil szélessáv lefedettségnek köszönhetõen kiemelkedõen magas adatforgalmat mért szilveszterkor a Pannon, az e-mailek, valamint az internet és wapoldalak letöltésének száma december 31-én a tavalyi évhez képest huszonnégyszeresére emelkedett.

 • Könnyen ellopják az SMS-eket

  A Pwn2Own nevû, hekkerfesztivál és -versenyen az elsõ helyet az iPhone-töréssel foglalatoskodó Vincenzo Iozzo és Ralp Philip Weinmann nyerték. 20 másodperc alatt törtek iPhone-t, egy olyan módszerrel, amelyik viszonylag egyszerûen megcsinálható.

 • Parfüm illatú mobil kínában

  A Fujitsu új ötlettel állt elõ azok számára, akik szeretik egyénivé tenni mobiljukat: F-022-es készülékük a tulajdonos parfümjének illatát árasztja magából.

 • Samsung SHW-M120S és a Bluetooth 3.0

  A Samsung nevéhez számtalan rekord fûzõdik, hiszen a nagyobbik dél-koreai gyártó mûhelyébõl került ki többek között a piac legvékonyabb telefonja is, sõt a Mobile World Congress alkalmával a világ legfényesebb Super AM-OLED megjelenítõje is leleplezésre került.

 • Csökken a mobilok utáni kereslet!

  Az idei év nyolc százalékos kereslet visszaesése után már az is jó lenne, ha jövõre nem csökkenne tovább a telefonok iránti érdeklõdés.

  Az ABI Research piaci elemzõ legfrissebb beszámolója szerint idén körülbelül 8 százalékkal csökken a mobiltelefonok iránti kereslet, mely jövõre sem fog javulni, sõt az is jó eredmény lenne ha a piac stagnálna vagy rendkívül kis mértékû bõvülést produkálna.

 • A Fring letiltotta a Skype-ot

  A Fring alkalmazás, amely számos instant messengert biztosít egyetlen fiók elérésével, a Skype videóhívásait letiltotta.

 • Könnyen lehallgathatók a mobilok

  A hackerek 2010-ben már könnyedén lehallgathatják a hagyományos mobiltelefon-beszélgetéseket. Ehhez mindössze egy 1500 dollárba kerülõ számítástechnikai berendezésre van szükség és az internetrõl származó információk segítségével gyakorlatilag bárkit le tudnak hallgatni.

  Egy számítástechnikai szakember a Las Vegas-i DefCon biztonságtechnológiai konferencián mutatta be azt a lehallgatóeszközét, amelyet megfelelõ mûszaki végzettséggel és az internetrõl rendelt alkatrészekbõl akár otthon is meg lehet építeni.

 • Kemény év után még keményebb év jöhet

  A gazdasági nehézségek nem kímélték a világ legnagyobb gyártóját sem, mely ugyan továbbra is nyereségesen üzemel, de hosszú idõk legnagyobb visszaesését volt kénytelen elkönyvelni eladott készülékek és nyereség terén is.

  A finn óriás 2008 utolsó negyedévében 12,7 milliárd euró, azaz 3,61 billió forint bevételt tudott elkönyvelni, mely 2007 azonos idõszakához képest 19 százalékos visszaesés, noha az elõzõ negyedévhez képest 3,5 százalékos növekedést jelent.

 • Twitter kliens a Windows Phone 7-re

  Elérhetõ Windows Phone 7 rendszerre a hivatalos Twitter kliens, valamint a beágyazott YouTube videók megtekintését engedélyezõ plugin.

 • A Nokia egyre kevésbé népszerû a fiatalok körében

  A Nokia egyre kevésbé népszerû a fiatalok körében, derül ki a Reuters beszámolójából.

  A 30 ország 112.000 megkérdezett tinédzserének adatit feldolgozó Habbo Hotel kimutatásából kiderült, hogy idén már csak a fiatalok 21 százaléka nevezte a Nokiát a kedvenc telefonmárkájának, míg egy évvel ezelõtt ez az arány 29 százalék körül mozgott.

 • Virtuális mobilszolgálóként kezdi meg high-end mobiljainak értékesítését a Nokia Japánban

  A Nokia kétség kívül a világ legnagyobb telefongyártója, ám Japánban mégis kevesebb, mint 1 százalékos piaci részesedéssel bír.

  Az ok eléggé nyilvánvaló.

  Az olyan gyártók, mint a Sharp, Panasonic és NEC az NTT DoCoMo égisze alatt olyan kimagasló specifikációval megáldott telefonokkal rukkolnak elõ, melyekkel igen nehéz versenybe szállni. Gyakorlatilag a középmezõny is felülmúlja az európai vagy amerikai mobilok legjavát.

 • 2010-es vírusírtó csomag okosmobilokra

  Két nagy vírusvédelmi cég is 2010. október 11.-én jelentette be új okosmobilokra fejlesztett védelmi megoldásait. Az ESET WinMo és Symbian, a Symantec Android és iOS platformokra ad ki mobilos biztonsági csomagot.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%